Mutfak tüpü satışında kimlik şartı

Başbakanlık mutfak tüplerini, el yapımı patlayıcılarda kullanıldığı gerekçesiyle yakın takibe alıyor. Artık, tüp satın alabilmek için bir dizi koşulu yerine getirmek gerekecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakanlık el yapımı patlayıcılarda kullanılan malzemelerin satış ve dağıtımının sıkı denetim altına alınması için çalışma başlattı. Yakın takip altında tutulacak ürünler arasında mutfak tüp ve suni gübre de var .

Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla son dönemde artan bombalı saldırıların önlenmesi için kapsamlı bir çalışma başlatıldığı öğrenildi. Bu çerçevede 8 - 9 Haziran'da gerçekleştirilen 'terörle mücadele toplantısı'na ilgili tüm kurumların katıldığı iki toplantı yapıldı.

Toplantıda el yapımı patlayıcıların yapımında kullanılan malzemelere yönelik sıkı gözetim ve denetim getirilmesi için çalışma başlatıldı.

Bu çerçevede el yapımı patlayıcılarda kullanılan LPG (mutfak tipi) tüplerinin satışı ve dağıtımı sıkı denetime tabi tutulacak. Piknik tüpleri ile sanayide kullanılan diğer tüplerin satış ve dağıtım sürecide daha sonraki aşamada yakın takibe tutulacak.

Bu  tüplerde seri numarası ve kare kod bulundurulması, dolumdan tüketime kadar tüm sürecin online takibi, tüpü alan tüketicinin kimlik bilgilerinin alınması gibi tedbirler de uygulanacak.

GÜBRE SATIŞINA YENİ DÜZENLEME

Yine el yapımı patlayıcılarda kullanıldığı gerekçesiyle 8 Haziran'dan itibaren satışı durdurulan "nitrat" içeren tarımsal gübrelerin satışı ile ilgili de yeni düzenlemeler yapılacak.

Piyasadan kolaylıkla temin edilebilen "nitrometan" gibi patlayıcı ve yanıcı maddelere yönelik de özel önlemler alınacak.