Afganistan bayrağı taşıyan 3 kişiyi PKK’li diyerek bıçakladılar

Karaman’da sırtlarında ülkelerin bayrağını taşıyan Afganistan uyruklu 3 kişiye, henüz kimlikleri belirlenemeyen 2 kişi "Niye PKK bayrağı taşıyorsunuz" diyerek saldırdı. Saldırganların bıçakla yaraladığı 3 Afgan, hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afganistan uyruklu 20 yaşındaki Şafoli Doust, 23 yaşındaki Nizam Alodu, 18 yaşlarındaki Sefer Ali Nazari ve Ali Dat Niyazi sırtlarında ülkelerinin bayrağıyla gezdiği sırada kimliği belirlenemeyen 2 kişi yanlarına gelip, ''Burası Türkiye, PKK bayrağı taşıyamazsınız'' diyerek müdahale etti.

DİNLEMEDİLER BİLE!

Çıkan tartışmada kimlikleri henüz belirlenemeyen saldırganlar, Doust, Alodu ve Nazari’yi bıçakla yaraladı. Kanlar içinde kalan 3 kişi, çevredekiler tarafından çağrılan ambulansla Karaman Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Saldırıdan yara almadan kurtulan ve aralarında tek Türkçe bilen Ali Dat Niyazi, ifadesinde, "Bizim sırtımızda ülkemizin bayrağı vardı. Arkadaşlarla geziyorduk. 2 kişi geldi. 'Burası Türkiye, PKK bayrağı taşıyamazsınız' dedi. Ben bayrağın Afganistan bayrağı olduğunu ve kardeş olduğumuzu söylemeye çalıştım. Ama yine de bize saldırdılar” dedi. Polis, çalışma başlattı.

ÜLKÜCÜLER DE ÇİNLİ DİYE KORELİLERE SALDIRMIŞTI

Ülkü Ocakları üyeleri de, geçtiğimiz yıl Koreli tursit kafilesini Çinli zannederek saldırmış, polis müdahale ederek turistleri saldırıdan korumuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, Ülkücülerin Çinli sanıp Koreli turistlere saldırmasına ilişkin "Bunlar genç çocuklar. Birisi sürükler, bunlar da arkasından gidebilir. Hem Koreli ile Çinliyi ayırt edecek özellik nedir? Çekik göz. Baktı ki ikisi de çekik göz. Fark eder mi efendim?" demişti.