Uzun isim görenleri şaşkına çeviriyor

Fırat Üniversitesi öğrencisi olan gen kadına ailesinin verdiği isim, uzunluğu nedeniyle duyanları şaşırtıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Üniversite öğrencisi Eda Şebnem Gözde Nur Arslan isminin uzun olması nedeniyle resmi belgeler ve sınav kağıtlarında zorluk yaşadığını söyledi.

22 yaşındaki üniversite öğrencisi olan Eda Şebnem Gözde Nur Arslan'ın anne ve babası, çocuk sahibi olduklarında isim öneren yakınlarını kırmamak istemeyince, kızlarına 4 isim koymuşlar.

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 4. sınıf öğrencisi olan Arslan, "Annem Eda, babam ise Şebnem ismini çok sevmiş. Mesut amcam Gözde, babamın çok yakın bir arkadaşı da Nur adını önermiş. Kimsenin kalbini kırmak istemeyen babam, bana önerilen 4 ismi de vermiş" dedi.

'4 isimli kız' olarak çağrıldığını anlatan Arslan, insanların duruma çok şaşırdığını ve duruma inanmayan bazı insanların kimliğine baktıklarını söyledi. Uzun isimin dezavantaj olduğunu ifade eden Arslan, "Üniversitede hocalarım ve yeni tanıştığım kişiler bana nasıl sesleneceklerini tam olarak bilemiyor, kimisi Eda, kimisi Şebnem olarak sesleniyor ama ben Gözde adını kullanıyorum" şeklinde konuştu. (DHA)