Sezgi'nin katilleri 7 yıl sonra bugün hakim karşısında

Antalya'da 2009 yılında tecavüz edilerek öldürülen 15 yaşındaki Sezgi Kırıt'ın ablası Sevgi, yaşadıklarını anlattı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'da 2009 yılında bakkala gitmek için evden ayrılan ve çıplak cesedi 10 gün sonra Isparta'da bulunan 15 yaşındaki Sezgi Kırıt'ın davası bugün görülecek. Sezgi'nin ablası Sevgi, dava öncesi Hürriyet'ten Ayşe Arman'a yaşadıklarını ve duygularını anlattı. 

Vahşice öldürülen Sezgi'nin ablası Sevgi Kırıt, "En acısı bu canilerin 'Hiçbir suçumuz yoktu' deyip ortada dolaşmaları" diyor. "Vedalaşamadık bile. Çünkü göremedik son halini. O evden çıktı bakkala gitti ya..." diye konuşan Sevgi Kırıt, "Suçlular hak ettiği cezayı alırsa, kardeşinizin ruhu huzur bulacak mı" sorusuna şu yanıtı veriyor: "Bence bulacak. Ve ruhu ıstırap çekmekten kurtulacak. Bizim de biraz olsun kalbimiz soğuyacak."

GÖZLERİNE, YÜREĞİNE ACI OTURMUŞ BİR AİLE OLDUK

Sevgi Kırıt, "O günden sonra ne değişti hayatınızda" sorusuna ise şu yanıtı veriyor: "Her şey! Gözlerine, yüreğine acı oturmuş bir aile oldu. Biz mutlu bir aileydik. Gözlerine, yüreğine acı oturmuş bir aile olduk. Ben 23 yaşındaydım o zaman. Ama inanır mısınız, kaybolduktan 10 gün sonra, 'Isparta'ta çıplak bir kadın bedeni bulundu' dendi, biz hiçbir ihtimal vermedik. Küçücük kız benim kardeşim, olamaz ki, kim ona bu kötülükleri yapar, yakıştıramadık, mümkün değil, benzerliktir dedik. Ben kardeşimi bulduklarındaki fotoğrafları gördüm. O kareler gözümün önünden gitmiyor..."

Ayşe Arman'ın röportajının tamamı için tıklayın 

AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU İSTEMİ

Sanıklardan Osman Küçük ile Mehmet Mutlu Kurtlar'ın, 'mağdurun ölümüne neden olacak şekilde çocuğun cinsel istismarı, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle, Emine Karpi'nin de bu suçlara yardımcı olduğu iddiasıyla 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. 7 yıl sonra açılan davanın ilk duruşması, bugün görülecek.

KADINLARIN MÜDAHİLLİK TALEBİ

Sezgi Kırıt'ın öldürülmesiyle ilgili açılan davaya, Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu da müdahil olmak için talepte bulunacak. Kurul üyelerinden avukat Aylin Onursev, yarın görülecek davanın ilk duruşmasına katılıp müdahil olacaklarını söyledi. Onursev, müdahillik taleplerinin kabul edilmesini umduklarını belirtti. Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği de Sezgi Kırıt davasını takip etmek için Antalya Adliyesi'nde hazır olacaklarını duyurdu.

'ÇIĞLIĞINI DÜNYA DUYACAK'

Uzun uğraşlar sonucu dava açılmasını sağlayan, Sezgi Kırıt'ın ailesinin avukatı Sibel Önder yaptığı açıklamada, "Sezgi öldüğünde kimse sesini duymadı. Çünkü yanında kimsesi yoktu. Ama artık Sezgi'nin çığlığını tüm dünya duyacak. Çünkü Sezgi artık benim. Onun sesi olacağım. Ben bundan sonra da tüm mücadelemi katledilen kadınlar adına sürdüreceğim" dedi.