LYS sonuçları açıklandı

Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilen ve öğrenciler tarafından merakla beklenen LYS sınavının sonuçları erişime açıldı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 18-19 ve 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde uygulanan 2016 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) (2016-LYS) sonuçları, açıklandı.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adaylara gönderilmeyecek olup adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet adresinden ya da ÖSYM Mobil cihazlarından T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek.

LYS SONUÇLARINI BU LİNKTEN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

26 Temmuz-2 Ağustos 2016 tarihleri arasında 2016-ÖSYS merkezî yerleştirmede yüksek öğretim programları arasından tercihini yapabilecek olan adaylar, üç gruba ayrılabilir:

a) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan sınavsız geçiş hakkı bulunmayanlar,

b) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına da sahip olanlar,

c) Sadece sınavsız geçiş hakkı bulunanlar.

SONUÇ BELGESİ GÖNDERİLMEYECEK

LYS sonuçları ile ilgili adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar LYS sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmünde olup, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları da LYS sonrasında internetten duyurulacak olan sınav sonuç bilgilerinde de yer alacaktır.