Seferihisar'daki yangının sebebi belli oldu

Seferihisar'da 50 hektarlık alanı etkileyen yangınla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, ifadelerinde tavuklarına verdikleri yemin naylon torbasını yakarken alevleri engelleyemediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Seferihisar ilçesinde, dün otluk alanda başlayarak ormana sıçrayan yangın havadan ve karadan müdahaleyle bu sabaha karşı kısmen kontrol altında alındı. Yangınla ilgili 2 kişi gözaltına alınırken, alevlerin 50 hektarı aşkın bir alanda etkili olduğu belirtildi.

'GENÇ ORMAN'A SIÇRADI

Seferihisar'ın Orhanlı Köyü'ndeki otluk bir alanda, dün saat 14.30'de yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın etkili olduğu bölgedeki yangın, genç ormanın olduğu alana sıçradı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 9 helikopter ve 4 uçak havadan; çok sayıda dozer, arazöz ve orman işçisi ise karadan söndürme çalışmasına katıldı. Akşam havanın kararmasıyla birlikte uçak ve helikopterler çalışmalarına ara verdi.

fdgdf Söndürme çalışmalarına katılan orman işçisi Mustafa Oruç ile vatandaşlardan Osman Uysal, İhsan Acı ve Cengiz Uysal yaralandı.

2 ARAÇ YANDI, 4 KİŞİ YARALANDI

Söndürme çalışmaları gece boyunca karadan yürütüldü. Yangında alevlerin arasında kalan bir iş makinasıyla, bir arazöz yanarak kullanılamaz hale geldi. Söndürme çalışmalarına katılan orman işçisi Mustafa Oruç ile vatandaşlardan Osman Uysal, İhsan Acı ve Cengiz Uysal ise yaralandı. Yaralılar hastanede tedaviye alındı.

50 HEKTAR ALANI ETKİLEDİ

Gece boyunca karadan sürdürülen çalışmalar sabaha karşı gökyüzünün aydınlanmasıyla tekrar havadan başladı. 9 helikopter ve 4 uçak tekrar söndürme çalışmalarına katıldı. Saat 09.00'da yangın, kısmen kontrol altına alındı. Yangının ilerleyişinin durdurulduğu, çevrilen alan içindeki bazı bölgelerde ise yangının sürdüğü, havadan müdahalenin tekrar başlamasıyla kısa sürede söndürülmesinin hedeflendiği ifade edildi. Yangının 50 hektarı aşkın bir alanda etkili olduğu belirtildi.

TORBA YAKMAK İSTERKEN ÇIKARMIŞLAR

Yangının çıkış nedeni araştıran jandarma ise olayla ilgili bölge sakini Y.A. (61) ve N.S.'yi (59) gözaltına aldı. Y.A. ve N.S.'nin jandarmadaki ifadesinde, tavuklarına yem aldığını, yemlerin naylon torbalarını kümesin yanında yakmak isterken alevlerin kuru otları tutuşturduğu, müdahale etmelerine rağmen yangının büyümesini engelleyemediklerini söylediği öğrenildi. (DHA)