Gaziantep'teki saldırı İzmir'de protesto edildi

Kına gecesinde gerçekleşen canlı bomba saldırısı, ülkenin pek çok yerinde protesto ediliyor. İzmir'deki eylemde barış ve demokrasi talebi vardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir’de 'Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği'nin çağrısıyla Gaziantep saldırısı protesto edildi. Alsancak ‘ta toplanan siyasi parti ve meslek örgütü temsilcileri 'Yaşasın halkların kardeşliği', 'Gün gelecek, devran dönecek, katiller halka hesap verecek' sloganları attı.

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Melih Yalçın'ın okuduğu basın açıklamasında "Son yıllarda gerçekleştirdiği katliamlarla dünyanın her yerini kan gölüne çeviren IŞİD, bu kez vahşi yüzünü Gaziantep'te gösterdi. Bu saldırıyı düzenleyenleri, arkasındaki güçleri ve destekleyen zihniyeti en sert biçimde kınıyoruz. Bu vahşi katliam, Diyarbakır mitingiyle başlayıp, Suruç ile devam eden ve Ankara Garı'nda en üst seviyeye çıkan halklarımıza yöneltilen gerici faşist saldırının en son örneğidir. Ölmediğimiz, ayrımcılığa, nefret söylemine ve eril şiddete maruz kalmadığımız, barışın, kardeşliğin ve eşitliğin tesis edildiği demokratik Türkiye'yi mutlaka kuracağız" denildi.

Etiketler İzmir IŞİD Gaziantep