Radar tuzağı bitiyor

Süleyman Soylu, elektronik radar uygulamasının kaldırıldığını açıkladı: Her 300 metrede 1 ceza anlayışı ortadan kalkmıştır.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kamuoyunda büyük tepki toplayan elektronik radar uygulamasının sona erdiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kamuoyunda büyük tepki toplayan elektronik radar uygulamasının sona erdiğini açıkladı.

'300 METREDE 1 CEZA UYGULAMASI KALKTI'

“Yol güzergahlarında 2013’de daha az kaza olsun, denetimi elektronik olsun diye kurulan bir kanunun belki de yanlış yorumlanmasıyla vatandaşlarımız sıkıntı çekmektedir” diyen Bakan Soylu şunları kaydetti:

“Bunun bilinci içindeyiz. Radar uygulamalarının ve bir takım elektronik denetimlerin özellikle ağır bir ceza ile karşı karşıya bıraktığı vatandaşlarımıza bir açıklığı buradan getirmek istiyoruz. Hükümetimiz yeni bir düzenleme yapmış, bugün de Maliye Bakanlığıyla, Bakanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz arasında 10 gün içerisinde yürürlüğe girebilecek bir protokolü imzalamıştır. Öyle tuzak radar uygulaması, elektronik radar uygulaması sona ermiştir. 500 metre öncesinden uygulamayı vatandaşa giydiren, öyle istedikleri yere elektronik radar koyulabilecek bir anlayışı ortaya kaldırabilecek yönetmeliği veya üst üste cezaları gerçekleştirebilecek yönetmeliği düzeltecek bir anlayışı getirdik. Yani her 300 metrede bir, 1 kilometrede bir ceza anlayışı ortadan kalkmıştır." (Kaynak: Sözcü)