10'uncu bayramda kızına kavuştu

Aysun Demirtaş, 4 yıl önce boşandığı eşi tarafından kaçırılan kızı 7 yaşındaki Kızı Elif'e kavuştu. Elif'i babasının polis geldiğinde evdeki gizli bölmede sakladığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de, boşanma davası duruşmasının ardından adliye önünden kaçırıldıktan 4 yıl sonra babasının evindeki gizli bir bölmede polis tarafından bulunan kızı 7 yaşındaki Elif S.'ye kavuşan anne Aysun Demirtaş, onunla birlikte memleketi Tokat'a döndü. Anne Demirtaş, "9 bayram geçirdim, en sonunda 10'uncu bayramda kızıma kavuştum. Asıl bayramım bu" dedi.

İzmir'de marangoz eşi 43 yaşındaki Muharrem S. ile 2007 yılında evlenen 33 yaşındaki Aysun Demirtaş, şiddetli geçimsizlik nedeniyle 2012 yılında boşanmaya karar verdi. 2012 Eylül ayında İzmir 14’ncü Aile Mahkemesi’nde açılan boşanma davasının duruşmasına gittiklerinde, mahkeme 3 yaşındaki kızları Elif’in velayetinin kime verileceğinin belirlenmesi için psikolog, çocuk ve ebeveyn görüşmesi yapılmasını istedi. Elif’in, bir sonraki duruşmaya kadar annesi Aysun Demirtaş’ta kalmasına karar verildi. Anne Aysun Demirtaş, duruşma sonrası adliyeden çıktılarında, elini tutup birlikte yürüdüğü kızını zorla alan eşi Muharrem S., bazı yakınlarının da yardımıyla otomobiline bindirerek kaçırdı.

4 YILLIK MÜCADELE

Bu olayın ardından İzmir 14’ncü Aile Mahkemesi, kızın velayetini geçici olarak Aysun Demirtaş’a verdi, baba hakkında da çocuk kaçırmaktan suç duyurusunda bulundu. İzmir 8’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde Muharrem S. hakkında ’Çocuk kaçırma’ suçundan açılan davada 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Çift bir yıl sonra boşandı, çocuğun velayeti de anneye verildi.

Tokat’taki bir tekstil firmasında kalite kontrol bölümünde çalışan Aysun Demirtaş, 4 yıldır kızına kavuşmak için büyük çaba sarf etti, ancak başarılı olamadı. Aysun Demirtaş’ın kızını bulma çabası basına da yansıdı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro amirliği ekipleri yapılan ihbar sonrası önceki gün saat 15.40 sıralarında, baba Muharrem S.’nin evinde bir kez daha arama yaptı. Yatak odasındaki, yüklük olarak kullanılan dolabın içerisindeki yatakların arkasında 120 santim uzunluğunda, 45 santim genişliğinde bir bölme olduğu farkedildi. Bu bölmenin önündeki tahta kaldırılıp, karanlık olan bölmeye el feneri ile bakıldığında küçük Elif S.’nin burada olduğu görüldü. Küçük kız polis tarafından koruma altına alınırken, anne Demirtaş’a da Elif S.’nin bulunduğu haberi verildi. İzmir’e giden anne Aysun Demirtaş, 4 yıldır görmediği kızını teslim alarak memleketi Tokat'a döndü.

'TEHDİT ALIYORUM'

Yakınları ile birlikte Tokat'a gelen anne Demirtaş, eski eşi Muharrem S.'nin yakınlarından tehdit aldığını öne sürerek şikayetçi olmak üzere Karşıyaka polis karakoluna başvurdu. Karakol dışında açıklamalarda bulunan Demirtaş, "Yıllardır onu arıyorduk. Bir şekilde haberlere çıktık. Sağolsun bir izleyici ihbarda bulunmuş, kızımın yerini bildiren ihbar. Polisler o adrese gitti, yani babasının yaşadığı adres. Bir kaç saatlik aramanın sonunda kızım bir dolabın içerisinde bulunmuş. Ben haber alır almaz gece İzmir'e çıktım. Sonunda kızımla buluştum. Onsuz 9 bayram geçirdim, bu 10'uncu bayramım olacaktı. En sonunda kızıma kavuşabildim. Asıl bayramım bu. Şimdi kızımla güzel vakit geçireceğiz. Ama biraz tedirginliğimiz var karşı taraftan dolayı. Biraz tehditler var, onunla ilgileniyoruz" diye konuştu.

(TOKAT-DHA)