'Ağrının cerrahı'na veda günü

Dünya beyin ve sinir cerrahisinin önemli isimlerinden Prof. Dr. Yücel Kanpolat hayata veda etti. Kanpolat bugün öğle namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Yücel Kanpolat, kalp yetmezliği nedeniyle 17 Eylül Cumartesi günü hayatını kaybetti. Kanpolat, nöroşirurji ve ağrı cerrahisi alanında dünya çapında gelişmelere imza atan bir bilim insanı olmasının yanında tıp eğitimi, meslek etiği ve bilim adına bağımsız düşüncenin önemini sürekli vurgulayan bir isim olarak da tanınıyordu.

KANPOLAT KİTİ

1941 Sivas doğumlu Kanpolat, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. 1973’te Nöroşirurji uzmanlığı alan Kanpolat’ın 1994 yılında ağrının cerrahi tedavisi için geliştirdiği elektrot sistemi ‘Kanpolat Kiti’ olarak tanınıyor. Ağrı cerrahisine katkılarıyla dünya çapında tanınan Kanpolat, Avrupa Beyin Cerrahisi Birliği Araştırma Komitesi Başkanlığı, Dünya Stereotaktik ve Fonksiyonel Nöroşirurji Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanlığı yaptı. Almanya, İsviçre, ABD ve İsveç üniverstelerinde de dersler veren Prof. Dr. Kanpolat 1989-2008 yılları arasında AÜTF Nöroşirurji Kliniği Başkanı ve Kürsü Başkanı olarak çalıştı. Emekli olduktan sonra da anatomi doktorasına başlayarak hepsi öğrencisi olan anatomi hocalarından ders aldı. Kanpolat, 2008 yılında Ankara Tabip Odası Füsun Sayek Bilim ve Hizmet Ödülü’nü aldı.

Prof. Dr. Yücel Kanpolat'ın cenaze töreni bugün saat 10.30'da Ankara Tıp Fakültesi Morfoloji Yerleşkesi Ord. Prof. Dr. Abdülkadir Noyan Salonu'nda yapılacak. Kocatepe Camii'nde öğle namazının  ardından Kanpolat, Gölbaşı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Etiketler Yücel Kanpolat