Oğlunu atla okula götürüyor

Muğla'da yaşayan Sabrina Saskina Wabnitz, oğlunu okula atla götürüyor. Wabnitz, daha ekonomik olduğu için bu yöntemi tercih etmiş.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan at eğitimcisi Sabrina Saskina Wabnitz, 7 yaşındaki oğlu İlyas Wabnitz'i 4 kilometre mesafedeki okuluna her gün atla götürüyor. Wabnitz ve oğlunu Bodrum-Turgutreis Karayolu'nda at sırtında görenler şaşkınlıklarını gizlemiyor.

10 yıl önce Turgutreis mahallesine yerleşen Rus vatandaşı Sabrina Saskina Wabnitz, burada at yetiştiriciliği ve eğitimciliği yapıyor. Zeyyat Mandalinci İlkokulu'nda okuyan oğlu İlyas'ı, okula atla götürüyor.

11 atı olduğunu söyleyen Wabnitz, ekonomik olduğu için bu yöntemi tercih ettiğini belirtti. Servis ücretlerinin ve akaryakıt fiyatının pahalı olduğunu kaydeden Wabnitz, "Havaların güzel olması nedeniyle atla okula gitmeyi tercih ediyoruz. Oğlum zaten normalde hep at sırtında büyüdü. Atları da bu nedenle çok seviyor" dedi.

Yolda kendilerini görenlerin şaşırdığını aktaran Wabnitz, hava koşulları uygun olduğu sürece, 4 kilometrelik yolu bu şekilde kat edeceklerini ifade etti. (DHA)