Çiller'in eski yatıyla insan ticareti

Bandırma'da sığanmacıları Yunanistan'a götürmeye çalışan yata operasyon düzenledi. İçinden 134 sığınmacı çıkan yatın eski sahibi Çiller ailesi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Balıkesir'in Bandırma ilçesiinde Sahil Güvenlik ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Tansu Çiller’in başbakan olduğu dönemde kullandığı yatta 134 sığınmacı yakalandı. Çiller ailesi yatı 5 yıl önce satmıştı.

Bandırma’daki Dutliman Kırsal Mahallesi açıklarında devriye görevi yapan Güney Marmara Grup Amirliği’ne bağlı Sahil Güvenlik Botları, bugün saat 06.00 sıralarında ’President’ adlı motor yatta göçmen olduğu ihbarini aldı. Operasyon başlatan ekipler göçmenleri Bandırma Güvenlik Komutanlığı’na götürdü.

GERİ GÖNDERİLECEKLER

Pakistan, Suriye ve Afganistan vatandaşı oldukları bildirilen ve aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu 134 sığınmacıya Sahil Güvenlik görevlileri tarafından su ve gıda verildi. Sığınmacıların Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndaki işlemlerin ardından Geri Gönderme Merkezleri’ne sevk edilecekleri belirtildi.

yat Çiller ailesinin sattığı yatın şu anki sahibinin kim olduğu araştırılıyor.

Sığınmacıların yakalandığı ’President’ adlı motor yatın göçmenleri Yunanistan’a götürmek üzere İstanbul’dan hareket ettiği ve Bandırma’dan da göçmen alırken yakalandığı kaydedildi.

MANEVRA YETENEĞİ ÇOK YÜKSEK

Ekipler soruşturmayı sürdürürken, ’President’ isimli yatı eski Başbakan Tansu Çiller’in kullandığı ve daha sonra ailenin sattığı belirtildi. Çiller ailesi yatı 2011 yılında satmıştı. Çok hızlı ve manevra yeteneği üst düzeyde olduğu belirtilen 1987 model Tayvan yapımı yatın 19 metre uzunluğunda olduğu belirtildi. 650 beygir gücündeki iki motoru bulunan ’President’ 195 bin Euro bedelle satışa çıkarmıştı. (BALIKESİR/DHA)