Karadeniz'de çatışma çıktı

Ordu-Sivas sınır hattındaki kırsal alanda bir grup PKK’li ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. 6 PKK'linin öldürüldüğü bildiriliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ordu’nun Mesudiye İlçesi ile Sivas Koyulhisar sınır hattında güvenlik güçleri ile PKK’liler arasında gece saatlerinde çatışma çıktı. Yoğun sis ve yağmurun hakim olduğu bölgede çıkan çatışmada 6 PKK üyesinin öldürüldüğü belirtildi. Sevk edilen takviye birliklerle abluka altına alınan bölgede zaman zaman çatışmaların sürdüğü kaydedildi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Mesudiye ile Sivas'ın Koyulhisar ilçesi sınırında güvenlik güçlerinin bir PKK grubu tespit ettiğini söyledi. Güvenlik güçlerinin "dur" ihtarında bulunduğunu aktaran Balkanlıoğlu, "İhtara uymayan teröristler, güvenlik güçlerimize ateşle karşılık veriyor. Bunun üzerine çıkan çatışmada 6 terörist etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristlerin, 31 Temmuz'da Mesudiye ilçemizde 3 askerimizi şehit eden gruptan oldukları tahmin edilmektedir" dedi.

Güvenlik güçlerinin, çatışma sonrası bir M-16 ve 5 kalaşnikof silah, el bombaları ve örgütsel doküman ele geçirdiğini söyleyen Balkanlıoğlu, operasyonun Ordu iline bağlı güvenlik güçlerince yapıldığını sözlerine ekledi.

31 TEMMUZ'DA ASKERE SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Ordu’nun Mesudiye İlçesi’nde geçen 31 Temmuz’da PKK’lilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 3 asker hayatını kaybetmiş 2 asker de yaralanmıştı. (ORDU/DHA)