Diyaliz merkezinde 18 hastaya Hepatit virüsü bulaştı

Türk Böbrek Vakfı'na ait diyaliz merkezinde tedavi olan 18 hastada Hepatit C virüsü bulundu. Merkeze dışarından hasta kabulü durduruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bulunan Kadriye ve Kenan Tunalı Diyaliz Merkezi'nde tedavi gören 18 hastada, Hepatit C virüsü tespit edildi. Merkeze hasta kabulü durdurulurken, Tekirdağ Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, hastaların tedavisine başlandığını açıkladı.

Kadriye ve Kenan Tunalı Diyaliz Merkezi'nde tedavi gören 2 hastada, geçen Haziran ayında Hepatit C virüsü bulaştığı tespit edildi. Ağustos ayında ise 4 hastaya daha virüs bulaştığı belirlendi.

Türk Böbrek Vakıf yetkilileri, Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü'ne yazı göndererek Hepatit C virüsü bulaşan hasta sayısında artış gösterdiğini bildirdi.

Diyaliz merkezinde inceleme yapan Sağlık Müdürlüğü ekipleri, alınan örnekleri incelenmesi için Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne gönderdi. Yapılan incelemede 18 hastada Hepatit C virüsü olduğu belirtildi.

Diyaliz merkezindeki hastaların tedavilerinin devam ettiğini söyleyen Tekirdağ Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, "Diyaliz merkezinin kapatılması söz konusu değildir. Sadece tedbir amacıyla dışarıdan hasta kabulünü durdurduk. Mevcut hastaların ve virüs tespit edilen hastaların tedavileri sürüyor" dedi.

Türk Böbrek Vakfı iş denetçisi Ali Arda açıklama yaptı. Diyaliz merkezinde 106 hastanın tedavi gördüğünü aktaran Arda, virüs tespitinin ardından sağlık müdürlüğünün inceleme yaptığını belirtti.

Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü ve Namık Kemal Üniversitesi ile birlikte süreci yönettiklerini kaydeden Arda, "Ankara'daki test sonuçlarından ise geno tiplemelerini bekliyoruz. Geno tiplemelerinde bu bulaşım dışarıdan mı? Yoksa içerden mi olduğunu tespit edeceğiz. Nedeni bilinmeyen bu bulaşının kök nedenlerinin araştırılması için Sağlık Bakanlığı'na ve Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü'ne müracaat ettik ve sonuçlarını bekliyoruz" şeklinde konuştu. (DHA)