Belediye meclisinde 'Ebenin adını sokağa verdin' tartışması

Yalova Belediye Meclisi'nde sokak isimleri nedeniyle tartışma yaşandı. İsim önerisi kabul edilmeyen bağımsız üye Faruk Kırtay, "Sayın Başkan, ebeniz dahil sokaklara birçok isim verdiniz. Bu ismin verilmemesini anlamıyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yalova Belediye Meclisi'nde Belediye Başkanı Vefa Salman ve üyeler sokak isimlerini nedeniyle tartışma yaşandı. AK Parti'li meclis üyesi Ahmet Özsümer ve bağımsız üye Faruk Kırtay, önerdikleri isimlerin sokaklara verilmemesine tepki gösterdi.

Kırtay, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı ebesinin ismini dahi sokağa vermekle eleştirdi. Bunun üzerine Salman o kişinin kendisiyle birlikte yine önerisi kabul edilmeyen Özsümer ve çok sayıda Yalovalının da ebesi olduğunu söyledi.

Yalova Belediye Meclisi, Ocak ayı son birleşimi, Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın başkanlığında yapılan toplantıda ilk olarak Fırat Kalkanı Harekatı'nda, hayatını kaybeden Piyade Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın'ın ismi Adnan Menderes Mahallesi'ndeki 57. Sokak'a verildi.

Birleşimde AK Parti'li Meclis Üyesi Ahmet Özsümer, öğretmen Zehra Atalay'ın; bağımsız üye Faruk Kırtay ise yazar Nuri Taner'in isimlerinin yeni oluşturulacak bir sokağa verilmesi istedi. Komisyon tarafından uygun bulunmayan bu talepler oylama ile kabul edilmedi.

Kararı eleştiren Faruk Kırtay, "Son zamanlarda Sayın Başkan, ebeniz dahil sokaklara birçok isim verdiniz. Bu ismin verilmemesini anlamıyorum. Nuri Taner'in 85'e yakın eseri var. Yalova'da iz bırakmış şahsiyetlerden birisi. 25-30 yıl Yalova'da öğretmenlik yapmış birisi. Bu komisyon bu kişiyi araştırıp da bir karar verseydi" dedi.

Belediye Başkanı Vefa Salman ise, eve Sevim Emre'nin, AK Parti'li Ahmet Özsümer ve çok sayıda Yalovalının ebelerinin aynı olduğu söyledi.

Yalova'da yaklaşık 60 yıl önce aralarında Salman ve o dönemde dünyaya gelen birçok tanınan kişinin doğumunu gerçekleştiren ebe Sevim Emre'nin adı 2016 yılında kentte bir sokağa verilmişti. (YALOVA/DHA)