Kepenk kapatan esnafa ceza

Adana'da, PKK'nin çağrısıyla kepenk kapattığı gerekçesiyle 169 esnafa polis ceza yazdı. Bazı esnaf, "Açsak işyerimizi yakıyorlar, açmasak ceza yiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'da Roboski katliamının yıldönümünde PKK'nin 'kepenk kapatma' çağrısına uydukları gerekçesiyle esnafa para cezası kesildi. Adana polisine göre, Merkez Seyhan İlçesi'nin Küçükdikili Mahallesi'nde çağrıya 169 esnaf uydu. Bu esnaflara Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi olan 'Hükümet emirlerine aykırı hareket etmek' suçundan 227 TL ceza yazıldı.

Bu esnafa ceza uygulamasının yanında, OHAL ve Terörle Mücadele Kanunu kapsamında, 'terör örgütüne yardım ve propagandasına destek vermek' suçlamasıyla da işlem yapıldı. Ceza yazılan döner salonu işletmecisi bir esnaf, talimat almadıklarını ileri sürerek, "Sabah geldim, her yer kapalı. Ben de topluma uyup, açmadım. Daha önceden küçük çocuklar ellerinde yazı ile gelip 'kapatın' diyordu, ama o gün özel bir talimat gelmedi" dedi. Özel Harekat Timleri'nin çevre güvenliği aldığı uygulamaya Terörle Mücadele Şubesi'nin yanında Asayiş ve Uyuşturucu Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı 500 polis katıldı. Geniş kapsamlı uygulama sırasında bazı esnaf ise "Ortada kaldık, açsak işyerimizi yakıyorlar, açmasak ceza yiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık, esnaf ortada kalmış durumda" diye tepki gösterdi. (ADANA/DHA)

Etiketler PKK polis ceza adana esnaf