Eşi adını söylemedi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Reina saldırganının kimliğinin belirlendiğini açıkladı. Bakan konuyla ilgili ayrıntı vermedi. Saldırganın eşi olduğu belirtilen kadının ise sorgulamada ismini söylemediği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube ekipleri yaptıkları çalışmada Konya’dan, Uygur Türkü ve Kırgız ailelerin İzmir’e geldiğini saptadı. Bu kişilerin kaldığı İzmir’in Buca İlçesi’ndeki adreslere dün gece yapılan operasyonda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 3 aileye mensup 27 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Uygur Türkü ve Kırgız ailelerin Reina katliamını yapan saldırganla bağlantılarının olup olmadığı araştırılırken, pasaportlarına yönelik inceleme sürüyor.

İstanbul Ortaköy'deki Reina katliamının ardından polis saldırganın bağlantılarının izini Konya'da bulmuştu. Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri önceki gece gerçekleştirdiği operasyonla saldırganla ilişkisi saptanan bazı kişileri gözaltına almıştı. Gözaltına alınanlar arasında IŞİD'ci saldırganın eşi de vardı. Eşi ve çocukları İstanbul'a getirildi.

'TV'DEN ÖĞRENDİM'

Saldırganın gözaltına alınan eşinin, “Saldırıyı televizyondan öğrendim. Değil IŞİD üyesi eşimin sempatizan bile olduğunu bilmiyordum” dediği öğrenildi. Sahte pasaportla ülkeye giriş yapan saldırganın gerçek ismini eşinin de vermediği bu nedenle polisin E.M.H. olan kod ismini bildiği iddia edildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise bugün yaptığı açıklamada saldırganın kimliğinin belirlendiğini söyledi. (DHA)

Etiketler saldırgan bakan Reina