'Belediyenin yüzünden çocuğumu kaybettim'

Porsuk Çayı'na düşerek hayatını kaybeden Batuhan Gürdoğan'ın babası Hasan Gürdoğan, oğlunun ölümünden belediyeyi sorumlu tuttu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir'de buz tutan Porsuk Çayı üzerinde dolaşırken, suya düşerek ölen 12 yaşındaki Batuhan Gürdoğan ve 11 yaşındaki Ali Cantürk'ün cenazeleri toprağa verildi. Gürdoğan'ın öğretmeni İsmail Hilmi Akşit, çocukları kurtarmaya çalışan güvelik görevlisinin ise yoğun bakımda olduğunu söyledi.

Batuhan Gürdoğan ve Ali Cantürk, buz tutan Porsuk Çayı'nın üzerinde bisikletle ve yürüyerek dolaşırken buz kırılınca, suya düştü. Ali Cantürk suda kaybolurken, Batuhan Gürdoğan'ın arkadaşını kurtarma çabaları sonuçsuz kaldı.

Kırılan buza tutunan Gürdoğan'a, Kentpark'ın özel güvenlik görevlisi yardıma koştu. Özel güvenlik görevlisi can simidi atarak Batuhan'ı kurtarmaya çalıştı. Yaklaşık 15 dakikada buza ve kendisine atılan simide tutunmaya çalışan Batuhan soğuğa dayanamayarak kendini sulara bıraktı. Gürpınar ve Cantürk'ün cesetlerini olay yerine gelen dalgıçlar çıkardı.

'YÜREĞİ ÇOK BÜYÜK OLDUĞU İÇİN TABUTUN İÇİNDE'

Batuhan Gürdoğan'ın rehber öğretmeni olan İsmail Hilmi Akşit, Gündoğan'ın Porsuk Çayı'na düşen arkadaşı Ali Cantürk'ü kurtarmak için suya girdiğini söyledi. Batuhan'ın buzda tutunmaya çalıştığını ve bir güvenlik görevlisinin attığı can simidini tutarken aşırı soğuk nedeniyle kendini bıraktığını anlatan öğretmen Akşit şöyle konuştu:

"Teşekkür alacaktı, umutları vardı geleceğe yönelik. Kendi umutları, ailesinin umutları var. Çok cesur bir çocuktu. Yüreği çok büyük olduğu için şu anda tabutun içinde. Yüreği büyük olmayan bir çocuk olsaydı zaten bunlar yaşanmayacaktı. Arkadaşını kurtarmak istediği için, arkasından atlıyor arkadaşının. Simit atılıyor, can simidi atılıyor. Yapışıyor ancak hava ve su çok soğuk olduğu için, donduğu için tutunamamış. O kadar gücü kalmamış."

Porsuk'ta boğulan çocukların cesetleri çıkarıldıPorsuk'ta boğulan çocukların cesetleri çıkarıldı

GÜVENLİK GÖREVLİSİ YOĞUN BAKIMDA

Batuhan Gürdoğan'ın kurtarmaya çalışan güvenlik görevlisinin halen yoğun bakımda olduğunu söyleyen Akşit, "Batuhan bisikletin üzerinden düştükten sonra buzun üzerine yuvarlanıyor, arkadaşını kurtarmak için can havliyle buzun içine atlıyor. Bunu gören güvenlik görevlisi de atlıyor, sonra can simidi atıyorlar, tekrar suyun içine giriyor, zaten kurtarmaya çalışan güvenlik görevlisi de şu an yoğun bakımdaymış. Yani hayati tehlikesi riski büyük. Keşke oraya daha önceden bir set yapılsaydı, ilk ölüm değil orada. Belediye bir önlem alır, bir set yapar, bir levha koyar. Yani çok acı bir olay" dedi.

'BELEDİYENİN YÜZÜNDEN ÇOCUĞUMU KAYBETTİM'

Batuhan Gürdoğan'ın babası Hasan Gürdoğan, önlem alınmadığı için oğlunun ve arkadaşının hayatlarını kaybettiklerini belirtti. Gürdoğan, şöyle konuştu:

"Cumartesi günü bana notlarını gösterdi. 'Baba teşekkür alacağım' dedi. Ben seni mutlu edeceğim, sen de beni mutlu et dedi. Demek ki buymuş sonu. Teşekkür alacaktı. Koşuyordu, il birinciliği vardı. Daha sonra derslerim zayıf olacak diye koşuyu bıraktı. Derslerini düzeltti teşekkür alacaktı. Belediyenin yüzünden, Büyükşehir Belediyesi'nin. Çocuğumu kaybettim."

Batuhan Gürdoğan ve Ali Cantürk için, bugün, Gökmeydan Camii cenaze namazı kılındı. Cenazeye, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, ölen çocukların öğretmenleri, arkadaşları ile çok sayıda kişi katıldı.

Cami imamı yetkililerin gerekli önlemlerin almasını ve daha fazla can kaybını yaşanmamasını istedi. Kılınan cenaze namazından sonra Batuhan Gürdoğan ve Ali Cantürk, Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı'nda gözyaşları içinde yan yana toprağa verildi. (ESKİŞEHİR/DHA)