'Köpeğin kurtarılması için 5 taktik denendi'

Beykoz'da 70 metre derinliğinde ve 30 santimetre çapında olan sondaj kuyusuna düşen köpeğin kurtarılması için çalışmalar devam ediyor. Bir yetkili bugüne kadar 5 taktik denediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Beykoz’a bağlı Dereseki Köyü'nde yaklaşık 70 metre derinliğinde ve 30 santimetre çapında olan sondaj kuyusunda düşen yavru köpek 11 gündür kurtarılmayı bekliyor.

Köpeğin kurtarılması için 9 gündür TTK Zonguldak Madenci Arama Kurtarma Ekipleri, AFAD, İstanbul İtfaiyesi, MAGAME (Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale) ekipleri ve hayvanseverler çalışıyor. Kurtarma çalışmasına katılan ekipler ve gönüllüler için yeni bir yol da yapılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait mobil büfe ise, çalışmaların sürdüğü alanda yiyecek ve içecek dağıtımı yapıyor.

Bir MAGAME yetkilisinden aldığımız bilgilere göre, bugüne kadar köpeğin kurtarılması için 5 taktiğin denendi.

'KAÇ GÜNDÜR KURTARILMADI YAZIK'

Köpeğin kurtarılma çalışmalarını yakından takip edebilmek için gittiğimiz Dereseki köyünde yaşayanlar, köpek için seferber olmuş durumda. Kurtarma çalışmalarının olduğu alana ulaşmadan önce görüştüğümüz bir Deresekili, "Köpek kaç gündür kurtarılmadı yazık" dedi.

AYRI BİR YOL YAPILIYOR

Köpeğin düştüğü alana gelen kurtarma ekipleri ve gönüllüler çamurlu yoldan sık sık kayıyorlar. Bu yola alternatif olarak, 250 metrelik yeni bir yol yapılması için iş makineleri çalışıyor.

beykoz-yol

'5 TAKTİK DENENDİ'

Bir MAGAME yetkilisi, ilk başlarda amatörce çalışmalar yürütüldüğü için köpeğin şu an tedirgin olduğunu söyledi. Köpeğin kurtarılması için 5 taktik denendiğini aktaran yetkili, şunları söyledi:

"Özellikle sosyal medyada köpek kuyuda baygın halde bekliyor söylemleri tamamıyla gerçek dışı. Köpeğin şu an durumu gayet iyi. Köpek kuyuda kendisine 1 buçuk metrekarelik alan açmış. Şu an kement (plastik su borusu) çukura gönderildi, son olarak köpeği kementle çekmeye çalışıyoruz."

Yetkiliyle konuşmamız arasında köpeğin kemente düştüğü söylenmesi üzerine 70 metrelik kement çekilmeye başlandı. Fakat köpeğin aniden kementten çıkması üzerine çalışmalar yeniden hızlandı.

beykoz-3