'Sulukule için desteğe var mısın?'

Adım Adım Platformu üyesi 19 kişi 13 Mayıs'ta Bozcaada Maratonu’nda Sulukule Gönüllüleri Derneği için koşarak bağış toplayacak. Sulukule Derneği gönüllülerinden Hasan Oğuzhan Aytaç, “Sulukule için desteğe varım diyenler isterse 1 TL bile bağışta bulunabilirler” diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sulukule Gönüllüleri Derneği (SGD), 2010 yılından bu yana İstanbul Karagümrük’te risk altındaki, dezavantajlı, ayrımcılığa maruz kalmış gruplarla çalışıyor. Dernek, eğitimi yarıda bırakmayı önlemeyi, kadın ve çocuk hakları konusunda farkındalık kazandırmayı hedefliyor. 3 gün sonra 13 Mayıs Bozcaada Maratonu’nda 19 kişi koşarak Sulukule'deki çocuklar için bağış toplayacak. Maratonda koşacak gençlerden biri Hasan Oğuzhan Aytaç. Aytaç, Bozcaada Maratonu 2017'deki amaçlarının 60 bin TL bağışa ulaşarak, 50 çocuğun okulu terk etmesini önlemek olduğunu söylüyor.

maraton

'59 ÇOCUK İÇİN EĞİTİM BURSU SAĞLANDI'

“Sulukule Gönüllüleri Derneği için koşarak veya koşucuları destekleyerek, risk altındaki çocuklar hakkında farkındalık yaratabilir, 6-14 yaş aralığındaki çocukların okul terkini önlemeye yardımcı olunabilir” diyen Aytaç, proje faaliyetlerinin, eğitim bursu, okulda beslenme desteği, dernekte ders, destek etütleri ve atölyeler gibi çalışmalar yürüttüklerini belirtiyor: “Sulukule Gönüllüleri Derneği aracılığı ile 2009’dan beri, 310 çocuk için beslenme desteği, 59 çocuk için eğitim bursu sağlandı. Okul Atölyeleri ve Dernekteki etüt ve atölyelerden her dönem 90 çocuk, genç ve kadın yararlanıyor. Okul ve dernekte bir dönemlik Hak Temelli Atölye desteği aylık 50 TL, Okulda Beslenme desteği aylık 95 TL, Eğitim Bursu desteği ise aylık 100 TL. Sulukule için desteğe varım diyenler isterse 1 TL bile destekte bulunabilirler. Destek vermek isteyenler buradan bağışta bulunabilirler.”

'PROJENİN EN ÖNEMLİ AMACI...'

Sulukule Derneği Genel Koordinatörü Cem Avcı ise, projenin en önemli amacının okulda beslenmek olduğunu belirterek şunları söyledi: “Sulukule'nin içinde bulunduğu Karagümrük bölgesi, yoksulluğun derinden hissedildiği bir yer. İç ve dış göçün yoğun olduğu, zorlu bir mahalledir. Karagümrük’te birçok öğrenci, okul saatinde beslenme ihtiyacını karşılayacak maddi güce sahip değil. Okulda beslenme desteği, yoksul ailelerin çocukları için yapacağı harcamalarda yüzde 10 azalma sağlamaktadır. Açlık, çocukların derse odaklanmasını engellemekte, okul başarısını olumsuz etkilemektedir. Yoksulluk okulu terkin en temel sebeplerinden birisidir. Sulukule için koşuyorum, okulu terki önlüyorum projesinin en önemli parçalarından birisi okulda beslenmedir. Eğitim bursu okulda beslenme ile birlikte önemli bir sosyal destek aracıdır. Burs, maddi güçlük çeken ailenin, çocuğunu okuldan alıp çalıştırmasını engellemek amacıyla veriliyor. Okuldaki atölyeler ise, çocuğun okulla bağ kurmasına yardımcı olmakta, potansiyelini ortaya çıkarabileceği ortamı yaratmaktadır.”