Atatürk anıtına baltayla saldırdı, zabıta kurtardı

Adapazarı Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk anıtına tiner döküp ateşe veren, baltayla saldıran kişiye halk tepki gösterdi. Üzerine doğru gelenlere balta ile saldırmak isteyen kişiyi, etrafını saran vatandaşlardan zabıta ekipleri güçlükle kurtardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adapazarı Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına bu sabah saat 11.30 sıralarında gelen ve kimliği belirlenemeyen bir kişi anıtın çevresine yanında getirdiği tineri dökerek ateşe verdi. Anıtın önüne açılabilir merdiveni ve Türk Bayrağı'nı koyan kişi, elini havaya kaldırarak Arapça bir şeyler söyledi. Kimliği belirsiz kişi daha sonra elindeki baltayla anıta ve kaidesine vurmaya başladı. Bu sırada çevrede toplananlar tepki gösterdi.

Üzerine doğru gelenlere de balta ile saldırmak isteyen kişi, bir anda etrafını saran onlarca kişinin arasında kaldı. Bu sırada bir kişi anıtın önündeki merdiveni alarak saldırgana vurmaya çalıştı. Çevrede bulunan zabıta memurları araya girerek saldırganı öfkeli kalabalığın elinden alıp meydanda bulunan zabıta karakoluna götürdü. Kalabalık daha sonra da karakolun etrafında toplanarak saldırganı almaya çalıştı. Olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alınan kişi polis merkezine götürüldü. (ADAPAZARI/DHA)

h1

Etiketler heykel Atatürk anıt