14 kardeşin ortancası Esma TEOG birincisi

Siirt'in Maden köyünde 14  kardeşin ortancası olan 14 yaşındaki Esma Açıkça, TEOG Türkiye birincilerinden oldu. Özel bir eğitim almadan 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayan Açıkça, doktor olmak istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye gündemine 16 kişinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla gelen Siirt'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü bu kez bir başarı öyküsüyle kendini gösterdi. Köyde güvenlik koruculuğu yapan Aydın Açıkça'nın 14 çocuğundan 14 yaşındaki Esma Açıkça, TEOG sınavında 120 sorunun tamamını doğru yaparak Türkiye birincilerinden oldu. Özel bir eğitim almadan kalabalık bir ailede gösterdiği çabayla Türkiye birincisi olan Esma Açıkça "Büyük bir üniversite okuduktan sonra doktor olup köyümde hizmet vermek istiyorum" dedi.

10 kız, 4'ü erkek 14 kardeşin 7'ncisi olan Esma Açıkça, öğretmenlerin desteğiyle bu başarıya ulaştığını belirterek şunları söyledi:

"Bu kadar kalabalık bir ailem olmasına rağmen annem ve babam ile kardeşlerim bana hep destek oldu. Okulda da sınıf öğretmenlerim ve okul idaresi çalışmamda çok büyük emekler sarf etti. Benim hedefim doktor olmak. Ama öncesinde büyük bir üniverisitede okumak istiyorum. Doktor olduktan sonra da köyümde hizmet vermek istiyorum."

esma3

Sınıf öğretmeni Selma Karakaş da, Esma'nın elde ettiği başarı ile grurulandığını belirterek, "Gerek okul idaresi, gerekse ben üzerimize düşen görevi yaptık. Esma'yı büyük yerlerde göreceğimden emindim. Esma da bu başarıyı elde ederek ilk adımı attı. Esma ile gurur duyuyorum" diye konuştu. Okul arkadaşları, öğretmenleri ve okul idarecileri tek tek Esma Açıkça'yı kutlayarak başarılarının devam etmesini diledi.

SEVİNCİNİ AİLESİYLE PAYLAŞTI

Babası ile birlikte eve giden Esma, kendisini kapıda karşılayan annesi Kamile Açıkça'ya müjdeyi verdikten sonra elini öptü. Daha sonra diğer kardeşlerinin tebrik ettiği Esma, bu mutluluğunu kardeşleriyle paylaştı.

Güvenlik koruculuğu yapan baba Aydın Açıkça şöyle konuştu:

"Benim 14 çocuğum var. Hepsini okudukları yere kadar okutmaya çalışacağım. İmkanlarım kısıtlı olmasına rağmen Esma ve diğer çocuklarımı okutuyorum. Bugün de Esma ailemizi gururlandırdı ve Türkiye birincisi oldu. Çok mutluyum. Esma'yı çok büyük yerlerde göreceğime inanıyorum. Çocuklarımın daha iyi ve güzel eğitim görmeleri için yardım bekliyorum."

Güvenlik korucusu baba Aydın Açıkça'nın 2 eşi olduğu, Esma'nın da ilk eşi Kamile'nin çocuğu olduğu belirtildi. Baba Açıkça'nın ilk eşi Kamile'den 11, ikinci eşi Kadriye'den ise 3 çocuğu var. (DHA)