Yolsuzluk haberi yapan gazeteciye ‘hakaret ve iftira’ davası

Gazeteciler Oktay Candemir ile Mehmet Dursun, geçen yıl “Tuşba Belediyesi’nde 40 trilyonluk yolsuzluk yapıldı” haberini yaptılar. Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, gazeteciler hakkında “Hakaret ve iftira” davası açtı. Davanın ilk duruşmasında mahkeme, Fevzi Özgökçe’nin bir dahaki duruşmaya zorla getirilmesi kararı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Gazeteci Oktay Candemir’in Van Aktüel internet sitesi için geçen yıl yaptığı “Tuşba Belediyesi’nde 40 trilyonluk yolsuzluk iddiası” haberinin ardından, AK Partili Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe “Hakaret ve iftira” suçlamasıyla dava açtı. Gazeteci Oktay Candemir ile Van Aktüel’in Yazıişleri Müdürü Mehmet Dursun’un yargılandığı davanın ilk duruşması, Van 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Özgökçe’nin katılmadığı duruşmada gazeteciler Candemir ve Dursun haberin doğru olduğunu ve yapılan haberin kamu yararına olduğunu belirterek suçlamaları reddettiler. Gazeteciler, yolsuzluk iddialarının araştırılmasını da talep ettiler.

CANDEMİR TEHDİT EDİLDİ

Candemir ve Dursun’un avukatı Bayram Kaval ise, yolsuzluk iddiaları araştırılmadan yapılan “hakaret ve iftira” suçlamasının yersiz olduğunu belirterek şunları söyledi: “Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe haberin ardından Oktay Candemir’e yönelik basın yayın yoluyla hakaretlerde bulunmuş, tehdit etmiştir. Bunun üzerine yaptığımız şikayeti bir yıldır değerlendirmeyen Cumhuriyet Savcılığının, Özgökçe’nin şikayeti üzerine hemen iddianame hazırlaması ile tarafsızlığını yitirmiştir. Kendisine hakaret edildiğini ve iftira atıldığını söyleyen Özgökçe’nin de duruşmaya getirilmesini talep ediyorum.”

ÖZGÖKÇE, MAHKEMEYE ZORLA GETİRİLECEK

Mahkemede söz alan Fevzi Özgökçe’nin avukatı, “İftira belediyemize atılmıştır, bu yüzden Belediye Başkanının getirilmesi talebinin reddedilmesini istiyorum” talebinde bulundu. Buna karşılık Mahkeme Başkanı, “Belediyeye iftira atılmaz, şahsa iftira atılır” diyerek talebi reddetti.

Mahkeme söz konusu yolsuzluk iddialarının araştırılması için Cumhuriyet Savcılığına yazı yazılmasına, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe’nin önümüzdeki duruşmaya zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı 19 Eylül 2017 tarihine erteledi.

Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, 7 Temmuz 2016 tarihinde yayınlanan, “Tuşba Belediyesi’nde 40 trilyonluk yolsuzluk” haberinin ardından Belediye Meclisi'nde yaptığı konuşmada iddiaları doğrulamış ancak bazı memurların kendi imzasını taklit ederek yolsuzluk yaptığını ve konuyu yargıya taşıdıklarını söylemişti. (DUVAR)

Etiketler Van yolsuzluk tuşba