Havuzda akıma kapılan 5 kişi hayatını kaybetti

Sakarya'da havuza giren 3 çocuk elektrik akımına kapıldı. Çocukları kurmak isteyen işletme sahibi ve oğlu ile 3 çocuk yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sakarya'nın Akyazı ilçesinde elektrik kaçağı nedeniyle, havuzda yüzen 3 çocuk ve onları kurtarmak isteyen 2 kişi akıma kapılarak yaşamını yitirdi.

Akyazı'da bulunan bir su parkında, havuzda yüzen Gökay Y., Nurullah Ü. ve Mert K. adlı 3 çocuk, akıma kapıldı. İşletme sahibi Mehmet Kaya ile oğlu Kadir Kaya da suda çırpınan çocukları kurtarmak için suya atladı. 5 kişi akıma kapılırken, görevliler elektriği kesti. Bu sırada havuzun kenarında metal aksamlara dokunan 2 kişi de akıma kapıldı ve kendilerini geri çekerek kurtulabildiler.

Ağır yaralanan 5 kişi, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalplerinin durduğu belirlenen 5 kişiye kalp masajı yapıldı. Ancak, 5 kişi de kurtarılamadı.

Jandarmanın olay yerinde yaptığı ilk incelemede işletmede kaçak akım rölesinin mevcut olmadığı tespit edildi. Tadilat çalışmalarının yapıldığı havuz alanının çevresinde kablolar olduğu görüldü. İlk belirlemelere göre çevredeki kablolardan birinin suyla temas etmesi sonucu facianın yaşandığı belirtildi. (SAKARYA/DHA)