Emir Thani davayı kazandı, turistler tahliye edildi

Katar Kraliyet Ailesi üyesi Emir Şeyh Nasser Ahmed Ali El Thani, kendi otelini işleten şirkete açtığı davayı kazandı. Otele giden avukatlar ve polisler, 400 turistin tahliyesi için işlemleri başlattı. Müşterilere kalacakları bir yer bulunamadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan, Katar Kraliyet Ailesi üyesi Emir Şeyh Nasser Ahmed Ali El Thani’ye ait 5 yıldızlı otel tahliye edildi. 400 turistin kaldığı otelin tahliye işleminin El Thani'nin 7 yıldır otelin işletmeciliğini yapan Güney Yıldızı Otelcilik'e açtığı davayı kazanmasıyla gerçekleştiği belirtildi.

Al Thani tarafından 2010 yılında 15 milyon dolara satın alınan otel, yıllık 1 milyon bedelle, 5 yıllığına Güney Yıldızı Otelcilik şirketine kiralandı.

Kira kontratının 2015 yılında bitmesi üzerine El Thani’nin avukatları ve Güney Yıldızı Otelcilik yöneticileri yeni sözleşme için görüşmelere başladı. Kirada anlaşma sağlanamaması üzerine El Thani, Güney Yıldızı Otelcilik Şirketi'ne tahliye davası açtı. Güney Yıldızı Otelcilik şirketi de, 4 milyon 750 bin dolar tutarında masraf yaptıkları gerekçesiyle alacak davası açtı.

Yaklaşık 1,5 yıl süren tahliye davası, 21 Temmuz günü sonuçlandı. Mahkeme, otelin tahliye edilmesine karar verdi. Çoğunluğu yabancı olan turistlerin bulunduğu 400 kişinin tahliyesi için bugün, Al Thani'nin avukatları polis eşliğinde otele gitti.

Otelde yapılan incelemenin ardından avukatlar, polis ve çalışanlar ile birlikte odalara çıkarak kapılarını çaldıkları müşterilere otelin tahliye edileceğini söyleyip terk etmelerini istedi.

400 KİŞİ İÇİN KALACAK YER BULUNAMADI

Eşyalarını toplayan turist ve tatilciler otelin lobisine indi. Tur acenteleri 400 kişinin başka otellerde kalması için girişimde bulunmasına rağmen bir sonuca ulaşılamadı. Kalacak yer bulunamayınca turistler lobide beklemeye başladı.

İstanbul’dan ailesiyle tatile gelen ve ismini vermek istemeyen bir kadın müşteri, “Bugün, ailemle bir hafta tatil için otele yerleştik ama tahliye kararını duyunca şok oldum. Resmen rezillik ve şu ana kadar bizi tahliye edenler yerleşebileceğimiz yer bulamadılar” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Sezon ortasında işsiz kaldıklarını dile getiren otel çalışanları, “Yüksek turizm sezonunda herkesin çalışanları var ve biz iş bulamayız. Bizim mağduriyetimizi kim giderecek” dedi.

katar-otel-2

'BORCUMUZ YOK, ALACAKLIYIZ'

Güney Yıldızı Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gündoğan ise şunları söyledi:

“2010 yılında bu oteli 5 yıllığına yıllık 1 milyon dolara kiraladık. Otelin işletmeciliğini aldığımızda tamamen harabe idi. 900 bin dolar masraf yapıldı ve kiradan düşüldü. 5 yıl süreyle kiramı ödedim. Kira kontratı 2015 yılında bittiğinde masaya oturduk ve yıllık 1 milyon 200 bin dolar vermemi, yapılan masrafları ödemeyeceklerini bildirdiler. Bizler de kabul etmedik ve Emir Thani avukatlar aracılığıyla tahliye davası açtı. Bizler de alacağımızı alabilmek için karşı alacak davası açtık. 1,5 yıl süren mahkeme aşamasında dört gün önce tahliye kararı verildi. Gelen avukatlara otelde müşteri olduğunu tahliyenin sıkıntı vereceğini ve turistlerin mağdur olacağını söylememize rağmen dinlemediler. Bize bırakın turizm sezonunun bitmesini, bir gün bile süre vermediler. Sizlerin de gördüğünüz gibi şu an otelimizde kalan çoğunluğu yabancı turist olmak üzere 400 kişi tahliye ediliyor. Tahliye edilenlere otel de bulamadılar ve kimse müşterilere yardımcı olmuyor. Güney Yıldızı şirketi olarak bizim Emir Thani’ye bir borcumuz yok, aksine 7 yıldır yaptığımız masraflarla birlikte 4 milyon 750 bin dolar alacağımız var. Şu an alacak davamız devam ediyor.”

Otelde işlemler devam ederken, Al Thani’nin avukatları tahliye bittikten sonra yazılı basın açıklaması yapacaklarını belirttiler. (MUĞLA/DHA)

Etiketler Katar muğla marmaris