Diyarbakır’da apartman çöktü

Diyarbakır'da yıkılma tehlikesi nedeniyle tahliye edilen apartman çöktü. Can kaybı olmadığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi 2. Sokak’ta bulunan ve önceki gün tahliye edilen 3 apartmandan biri çöktü.

Çöken 40 yıllık, 4 katlı Gökdağ Apartmanı, dün gece saatlerinde bir kolonunda patlama meydana gelince yıkılabileceği ihtimali üzerine tahliye edilmişti. Binada, kimse yokta ancak 9 dairenin bulunduğu binada kalan 5 ailenin ev eşyaları duruyordu. Gündüz saatlerinde toplanan bina sakinleri, ev eşyalarını çıkarmak istemiş ancak yetkililer buna izin vermemişti. Gökdağ Apartmanı ile birlikte yakında bulunan 2 bina da boşaltılmıştı.

Bu akşam saat 22.30 sıralarında çöken binada can kaybı yaşanmazken, yıkılan Gökdağ Apartmanı molozları yakındaki bir binaya hasar verdi. Can kaybı yaşanmamasına rağmen bölgeye AFAD, itfaiye ambulans, sağlık ve zabıta ekipleri sevkedildi. İlk incelemenin ardından can kaybı olmadığı tespit edildi.

YAN BİNADA HASAR OLUŞTU

Yenişehir Belediyesi Zabıta Amiri Birkan Abiş, binanın çökmesiyle birlikte olay bölgesine hareket ettiklerini belirterek, şunları anlattı: "Olayı saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Haberi alır almaz ekimizle birlikte buraya hareket ettik. Allaha şükür ki yaptığımız ilk incelemede can kaybı yaşanmadı. Sadece yıkılma anında yan binada hafif bir hasar var. Zaten tedbir olarak o binayı ve yakındaki başka bir binayı boşaltmıştık. Yıkılan binayı da gece boşaltmıştık. Aldığımız tedbirler sayesinde kimsenin burnu kanamadığı için sevinçliyiz. Ailelerin tüm ısrarlarına rağmen kimsenin binaya girmesine izin vermediğimiz için haklı olduğumuz ortaya çıktı. Gerekli incelememizi tamamladıktan sonra hazırlayacağımız raporu kamuoyuna açıklayacağız."

Bu arada binanın yıkılması sırasında vatandaşların cep telefonları ile çektiği görüntülerde, yıkımla birlikte etrafa büyük tozların dağıldığı, vatandaşların nefes almakta güçlük çektiği görülüyor. Bölgeye gelen itfaiye ve ambulanslar toz nedeniyle görünmüyor ancak sesleri duyuluyor. (DİYARBAKIR/DHA)