Emine Erdoğan, Arakanlı mültecilere yardım dağıttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Arakanlı sığınmacılara yapılan yardım çalışmalarını yerinde incelemek üzere Bangladeş'e gitti. Erdoğan, kamplarda yardım dağıttı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emine Erdoğan, Bangladeş´te Arakanlı sığınmacıları ziyaret etti. Ziyareti esnasında yardım dağıtan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan yaptığı açıklamada, "İnsan olarak etkilenmemek mümkün değil. Allah yardımcıları olsun. İnşallah bütün dünya bu konuya eğilir, dikkate alırlar; hem yardım olarak, hem de siyasi çözüm olarak" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile eşi Hülya Çavuşoğlu'nun da eşlik ettiği Emine Erdoğan daha sonra Cox's Bazar kenti yakınlarında yer alan Kutupalong Kampını ziyaret etti. Kampı ziyaretinde, mağdurlarla görüşerek yaşanan olaylar hakkında bilgi alan Emine Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bu çağda bütün dünyanın gözü önünde böyle bir vahşetin yaşanması inanılır gibi değil" dedi.

Beraberindeki heyetle birlikte ziyaret ettiği Kutupalong Kampı yetkililerinden sığınmacılar ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Emine Erdoğan, Kızılay ve AFAD'ın ulaştırdığı yardımların dağıtımını başlattı. Kampta sığınmacıların yaşadığı deneyimleri dinleyen Emine Erdoğan, çocuklarla da sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.