Siirt Valiliği'nden Kemerli köyündeki saldırı için ikinci açıklama: PKK yaptı

Siirt Valisi Atik, Kemerli Köyü'nde Mehmet Salih Arslan'ın öldürülmesiyle ilgili dün "PKK saldırısı değil, münferit bir olay" derken, valilik, bugün yeni bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Siirt  Valiliği, Kemerli Köyü'nde dün meydana gelen ve Mehmet Salih Arslan'ın yaşamını yitirdiği saldırıyla ilgili ikinci bir açıklama yaptı.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, dün yaptığı açıklamada olayın PKK saldırısı olmadığını belirterek "PKK'nın köy basması diye bir olay yok. Münferit bir olay" demişti.

Ancak bugün bu kez valilikten yazılı bir açıklama yapıldı ve Arslan'ın PKK saldırısı sonucu öldüğü belirtildi. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"9 Eylül 2017 günü saat 21.00 sıralarında Siirt'in Merkez ilçesi Kemerli Köyünde silahlı saldırı sonucu Mehmet Salih Arslan’ın yaşamını yitirmesi olayı ile ilgili olarak, Siirt İl Jandarma Komutanlığı'nca yürütülen tahkikatta yapılan araştırma ve elde edilen bulgular sonucu, meydana gelen bu hain saldırının PKK/KCK terör örgütünce işlendiği tespit edilmiştir. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla olay ile bağlantısı olduğu değerlendirilen 5 şüpheli gözaltına alınmış olup, soruşturma genişletilerek devam etmektedir." (SİİRT/DHA)