Başkanlık karşıtı paylaşım yüzünden işinden oldu

TRT çalışanı Binali Erdoğan Facebook'ta yaptığı başkanlık karşıtı paylaşım yüzünden işinden oldu. Erdoğan, dava açacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TRT’de kameraman olarak çalışan Haber Sen Şube Yöneticisi Binali Erdoğan’ın sosyal medyadaki başkanlık karşıtı paylaşımı Cumhurbaşkanına hakaret olarak kabul edildi ve Erdoğan memuriyetten atıldı.

Referandum öncesinde Facebook üzerinden başkanlık karşıtı paylaşımda bulunan Haber Sen 6 Nolu Şube Yöneticisi Binali Erdoğan hakkında açılmış olan soruşturma dün sonuçlandı. TRT Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu, Binali Erdoğan hakkında memuriyetten men kararı verdi.

ERDOĞAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK 

Evrensel'den Metehan Ud'un haberine göre; TRT’nin süreci yargıya da taşıması bekleniyor. Binali Erdoğan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı iddia edildi.

Binali Erdoğan aynı zamanda İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin de üyesi ve sarı basın kartı da bulunuyor.

Haber Sen ise kararı yargıya taşımaya hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde hem TRT’nin Genel Merkezi hem de İzmir Bölge önünde yapılacak basın açıklaması ile karar protesto edilecek ve geri çekilmesi istenecek.

'SİYASİ İKTİDARDAN KORKULARAK BÖYLE BİR KARAR VERİLDİ'

Haber Sen Şube Başkanı Ali Yılbaşı, yöneticileri Erdoğan’ın düşünce özgürlüğü çerçevesinde paylaşımda bulunduğunu belirterek “Diğer gazetecilerin yaşadıklarını şube yöneticimiz Binali Erdoğan da yaşamıştır. Kararın siyasi olduğunu düşünüyoruz. Gözdağını giderek arttırıyorlar. Arkadaşımız görüşlerini açıklama hakkını kullanmaktan öteye geçmemiştir. Ortada bir yargı süreci bile yok. Siyasi iktidarın baskısından korkarak bu karar verilmiştir. Bunun bir işten atma gerekçesi olmayacağını TRT de biliyor. Düşünce özgürlüğü kağıt üzerinde kalmış durumda. En basit bir eleştiriye dahi tahammül edemeyen bir siyasi anlayışın bürokrasideki uzantıları ile karşı karşıyayız. Hukukun yerine siyasi iktidarın kararları dikkate alınıyor. Karara karşı hukuksal ve fiili mücadeleyi vereceğiz. Uluslararası kamuoyuna da taşıyacağız” dedi. Erdoğan’ın bu paylaşımını 'beğenen’ ve müdürlükte taşeron şoför olarak çalışan Yasin Karaz’ın işine de son verilmişti.

Etiketler trt başkanlık siyasi