Kedinin otobüse alınmamasına itiraz eden yolcu: Hakaret ve tehdide maruz kaldım

Avukat Arın Gül Yeniaras, bir kedinin otobüse alınmamasına itiraz ettiği için, firma çalışanlarının tehditlerine maruz kaldığını söyledi. Yeniaras, "Firmanın muavini ve yanındaki kişiler kolumdan tutarak beni dışarı attılar. Şikayetçi olacağımı söyleyince, 'Şikayet et de görelim' diye tehditlere devam etti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bodrum Otogarı'ndan, Has Turizm firmasıyla yolculuk yapacak bir çiftin kedisi aracın içerisine almadı. Kediyi bagaja almak isteyen firma yetkililerine kedinin sahipleri karşı çıktı. Kedinin aracın bagajına konulmasının vicdanen uygun olmadığını belirten bir diğer yolcu avukat Arın Gül Yeniaras'a ise firma yetkilileri hakaret ederek dışarı çıkardı. Tehdit edildiğini belirten Yeniaras, suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Olayla ilgili olarak aradığımız Has Turizm ise kediyi otobüsün içerisine almadıklarını, bu yüzden tartışma yaşandığını söyledi.

Olay bugün akşam saatlerinde, bir çiftin Bodrum otogarında kedileriyle seyahat etmek istemesiyle başladı. Has Turizm yetkilileri kediyi otobüsün içerisine alamayacaklarını, kendiyi ancak otobüs bagajında kabul edeceklerini söyledi. Buna karşı çıkan diğer yolcularla firma yetkilileri tartışmaya başladı.

'TEHDİT EDİP DIŞARI ATTILAR'

Otobüsün içerisinde bağrışma seslerini duyan bir başka yolcu, avukat Arın Gül Yeniaras ise bunun hukuken uygun olmadığını, vicdanen kedinin aracın bagajında olmaması gerektiğini yetkililere söyledi. Firma yetkilileri ise buna karşılık yolcuyu firmanın ofisinden çıkartmak istedi. Yeniaras, olayı şöyle anlattı:

“Genç bir çiftin elinde ve kafesin içerisinde bir kedi vardı. Ben de tuvalete giderken otobüs muavinin çifte, 'Ben bu kediyi araca almam' sözlerini duydum. Kedinin sahipleri de kediyi otobüsün bagajına koymak istemedi. Geri döndüğümde ofisin içerisinde bağrışmalar duydum. Ben de ne olduğunu sordum. Ofis içerisindeki bıyıklı adam bağırmaya başladı. Ben de kedinin uyuşturulduğunu, bunun vicdanen kabul edilebilir bir şey olmadığını söyledim. Ama bu kişi bağırmaya devam etti. Ben de sakin olup bağırmamasını istedim. Bu kişi, 'Senden mi öğreneceğim vicdanı sana ne' diye bağırmaya devam etti. Ben de daha saygılı konuşmasını istedim. Bu sırada bıyıklı adam ellerini kaldırdı. Muavin bu adamın ellerini tuttu. Ellerini kaldırınca bir de, 'Tövbe her şeyi unuturum' dedi. Bu cümleyle tehdit etmiş oldu. 'Her şeyi unuturum ne demek' deyince firmanın muavini ve yanındaki kişiler kolumdan tutarak beni dışarı attılar. Bu şekilde beni taciz ettiklerini söyledim. İçeride de birçok erkek vardı. Hiçbiri de buna karşı çıkmadı. Şikayetçi olacağıma söyleyince, 'Şikayet et de görelim' diye tehditlere devam etti. Zabıta geldi ama onlar da bir şey yapmadı. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağım.”

BAŞKA FİRMA KEDİYİ ALDI

Yeniaras olayın ardından kedinin başka bir otobüs firması tarafından araca alındığını, konuyla ilgili gerekli yerlere müracaat edeceğini söyledi.

HAS TURİZM: TARTIŞMA YAŞANDI

Konuyla ilgili aradığımız Bodrum Has Turizm ise kediyi aracın içerisine almak istemediklerini, bu yüzden küçük bir tartışma yaşandığını belirtti.