Muğla'da 7 kişiye PKK suçlamasıyla gözaltı

Muğla Seydikemer'de 7 kişi PKK'li oldukları gerekçesiyle karayolunda gözaltına alındı. Olayda çatışma çıktığı ve iki kişinin öldüğü iddiası ise doğru çıkmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'da PKK'li oldukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Oda TV olaya ilişkin haberinde ilk önce çatışma çıktığını ve iki kişinin öldürüldüğünü duyurdu. Ancak daha sonra haberi değiştirerek bu bilgileri kaldırdı.

DHA'nın haberinde olayın Seydikemer İlçesi'nde yaşandığı, jandarma ve polisin ortak düzenlediği operasyonda, PKK üyesi oldukları gerekçesiyle 7 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Habere göre Seydikemer kırsalında 4 kişilik PKK'li bir grup dolaştığı, bugün Seydikemer-Kaş karayolunun Letoon Antik Kenti'ne 10 kilometre mesafedeki Kumluova-Karadere Kavşağı'ndan grubun bir araçla alınarak bölgeden uzaklaştırılacağı istihbaratı alındı. Bu 4 kişi ile onları almaya geldikleri iddia edilen 3 kişi havaya ateş açılarak durduruldu ve yere yatırıldı. Patlayıcı ve silah olup olmadığının belirlenmesi için üzerlerindeki kıyafetleri çıkarmaları istendi, arama yapıldıktan sonra da İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Gözaltına alınanların üzerinde herhangi bir silah bulunup bulunmadığı konusunda ise açıklama yapılmadı. Operasyon sırasında yoldan geçenler tarafından çekildiği belirtilen fotoğraflar ise sosyal medyada kısa sürede yayıldı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler PKK Çatışma fethiye