İrlandalı boksör tazminat davası açtı

Esnafın saldırısına uğrayan İrlandalı boksör Mohammed Fadeldabbous, tazminat davası açtı. Fadeldabbous, maddi ve manevi olarak zarara uğradığını savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da esnafın saldırına uğrayan İrlandalı turist Mohammed Fadeldabbous, hapis cezası verilen Şenol Palan hakkında tazminat davası açtı. Fadeldabbous, 101 bin liralık tazminat talep etti.

2015 yılında İstanbul'a gelen İrlandalı boksör Mohammed Fadeldabbous; Aksaray'da, su şişelerini düşürdüğü gerekçesiyle esnafların saldırısına uğradı. Esnafların sopa ve sandalyelerle vurduğu Fadeldabbous, kolu kırıldı. Olay ilgili davada Fadeldabbous için "meşru müdafaa" gerekçesiyle beraat kararı verilirken, Şenol Palan'a 3 yıl 6 ay 5 gün hapis cezası verildi.

Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre, Fadeldabbous avukatı Gökhan Cindemir aracılığıyla İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tazminat davası açtı.

Dava dilekçesinde Mohammed Fadeldabbous'un vücudunda basit tıbbi tedavi ile giderilmez kemik kırığının meydana geldiği belirtildi. Şenol Palan'ın mahkum edildiği hatırlatılan dilekçede, "Davalının saldırıyı organize eden ve başlatan şahıs olarak ceza mahkemesince tespit edilmesi ve hapis cezasıyla cezalandırılması davalının, müvekkilin uğradığı zarara ilişkin ağır kusurlu olduğunu göstermektedir" denildi.

'İŞİNİ DEVAM ETTİREMEDİ'

Dilekçede, Fadeldabbous'un kolu kırık ve kafasından yaralı olarak evde oturmak zorunda kaldığı, kendi imkanlarıyla özel bir hastanede kolundan ameliyat olduğu ifade edildi.

Fadeldabbous'un maddi kayba da uğradığı savunulan dilekçede, "Müvekkil haksız eylemden sonra çalışamadığı, cep telefonu tamirciliği yaparken dükkanını kapatmak zorunda kaldığı, sakatlanma döneminde ülkesine geri dönemeyerek işini devam ettiremedi" ifadeleri kullanıldı.

Davalıların verdiği röportajlarda saldırgan biri olarak gösterildiği ifade edilen dilekçede; maddi tazminat olarak bin lira, manevi tazminat olarak da 100 bin lira tazminat talep edildi.