Mersin'in ilk internet dizisi

Mersin'de çekilen ilk internette dizisi 'Heye 33' şehri tanıtıyor. Dizinin yönetmeni Yunus Can Akıl, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı gibi konuların kötülüğünü anlatmaya çalıştıklarını söylüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin'in ilk internet dizisi 'Heye 33' sosyal medyada şehri tanıtıyor. Yunus Can Akıl yönetmenliğinde çekilen dizinin pilot bölümü farklı platformlarda birçok izlenme ve paylaşım rakamına ulaştı. Özellikle gençler tarafından ilgi çeken dizinin sloganı ise 'yan yana bela ve nezaket'. Mersin'in iki farklı yüzünü ekrana yansıtan dizi, jenerik ve geçişlerinde kentin tarihi, kültürel ve doğal mekanlarını ele alıp kent tanıtımına katkı sunuyor.

'UYUŞTURUCUNUN KÖTÜ OLDUĞUNU ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Mersin'in tarım ve kültürel anlamda çok iyi bir şehir olduğuna dikkat çeken yönetmen Akıl, "Senaryomuz, sloganımızdaki gibi yan yana bela ve nezaketi anlatıyor. Mersin'in hem nezaketini hem de belasını anlatıyoruz. Aslında insanlara Mersin'in iyi yanlarını göstermek istiyoruz çünkü burası kozmopolit bir şehir. İnsanlar yaşanmış ve gerçek hikayeleri istiyor. Bu yüzden biz internetteyiz. Normal bir senaryomuz olsa televizyon için çekerdik. Mesela bizim dizimizde sivil polisler oluyor. Bu bizi ayıran en önemli özelliklerden. Bu mafya dizisi ama biz insanlara uyuşturucunun, silah kaçakçılığının kötü olduğunu anlatmaya çalışıyoruz" dedi. (MERSİN/DHA)