Rüşvetten tutuklu icra memurundan avukata hakaret dava!

'Rüşvet, ihaleye katılan diğer kişileri tehdit, şantaj, darp ve haksız dava açma yoluyla yıldırma yollarını kullanan organize suç çetesi' olmaktan tutuklanan Büyükçekmece 2'nci İcra Müdürü Yardımcısı, avukat Mensur Çil hakkında suç duyurusunda bulundu. Çil, savcılık tarafından hakkında soruşturma başlatılmasına tepki göstererek; "Kendilerine rüşvet vermediğim için suç duyurusunda bulundular" diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da avukatlık yapan Mensur Çil, geçtiğimiz aylarda İstanbul Büyükçekmece 2'nci İcra Müdürü Yardımcısı O.A.'nın rüşvet teklifini reddettiği için kendisini 'hakaret ettiği' suçlamasıyla savcılığa şikayet ettiğini söyledi. Avukat Çil, hakkında yapılan suç duyurusunun ardından, İstanbul Anadolu Adliyesi son soruşturmanın tamamlanması için Ağır Ceza Komisyonu'na başvurdu.

Müşteki olarak soruşturma dosyasında yer alan O.A. ve beraberindeki diğer sanıklar geçen 17 Mart'ta Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Büyükçekmece İcra Dairelerine yönelik yapılan rüşvet operasyonunda gözaltına alınarak tutuklandı. Hepsinin icra müdür yardımcısı ve memurları olduğu belirtilen sanıklara "ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, ihaleye katılan diğer kişileri tehdit, şantaj, darp ve haksız dava açma yoluyla yıldırma, organize suç çetesi kurma ve bu çetenin faaliyetleri doğrultusunda rüşvet alma" suçlamaları yöneltildi.

Avukat Çil, O.A.'nın kendisi hakkındaki suç duyurusu için, “Kendilerine rüşvet vermediğimden bunların kurbanlarından oldum” diyor.

'SAVCIYA GİTME MESAİ SONRASI GEL GÖRÜŞÜRÜZ'

Çil, 2015 yılında aynı kişi hakkında, 'Görevini yapmadığı' gerekçesiyle savcılıkta suç duyurusunda bulundu. Yapılan suç duyurusunun ardından O.A.'nın kendisine husumet beslediğini söyleyen Çil, neredeyse yaptığı bütün işlere engel konulduğunu ve iş yapamaz hale geldiğini belirtiyor. Çil, O.A.'ya, “Savcılığa gidiyorum. Neden işimi yapmıyorsun?” sorusunu sorduğunda, O.A.'nın kendisine; “savcıya gitme mesai çıkışları gel görüşürüz seninle” diyerek tehdit ettiğini söylüyor.

Şu an cezaevinde olan O.A. ve diğer sanıkların cezaevine girmeden önce 17 Mart 2016 tarihinde Çil hakkında tutanak tutarak suç duyurusunda bulundu. Yapılan suç duyurusunun ardından Çil hakkında soruşturma başlatıldı. Çil, başlatılan soruşturmaya tepki göstererek İstanbul Anadolu Adliyesi 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda, “Şikayetçi her zaman, 'benim sırtım yere gelmez arkam güçlü' diye böbürlenen biridir. Bu kadar mağduriyetime rağmen eğer rüşvet vermediğim için benim hakkımda dava açılıyor ve suçlanıyorsam şüphesiz ki yargımız çok adil ve şikayetçinin arkası gerçekten de güçlüdür” dedi.

'KURBANLARINDAN BİRİ OLDUM'

Çil, ne pahasına olursa olsun bu kişilere asla rüşvet vermediğini, bu durum karşısındaki tavrından dolayı işini yapamaz hale geldiğini söyleyerek; “Rüşvet vermedik diye hakkımda suç duyurusunda bulundular. Savcı da üşenmeyip hakkımda soruşturma başlatmış. Bu kişileri 20 kişi şikayet etti. Ama dava açılmadı. Bu kişiler cezaevinde olmasına rağmen ne yazık ki ben de bu grubun kurbanlarından biri oldum” diye konuştu.