KHK ile ihraç edilen üç kamu çalışanına ödül

ZOKEV’in bu yıl ilk kez verdiği Kültür ve Eğitim Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine verildi. KHK ile ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan eğitimde, yine KHK ile ihraç edilen maden işçisi, şair Salim Çalık’ta kültür alanında ödüle layık görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı'nın 2017 yılı eğitim ve kültür ödülleri düzenlenen bir törenle dağıtıldı. Fener semtindeki Maden Mühendisleri Derneği lokalinde yapılan ödül törenine KESK Kültür-Sanat Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya, CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, Yazar İrfan Yalçın, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube Başkanı Selma Özbay, Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü Başkanı Çetin Özçep, TEMA İl Temsilcisi Berran Aydan, KESK Bileşenleri, ZOKEV üyeleri ve ilgili bir topluluk katıldı. Geçen yıl yapılan “Ekonomik ve Ekolojik Sürdürülebilirlik Açısından Filyos Vadisi Sempozyumu” bildiriler kitabının tanıtımının da yapıldığı törende bir açılış konuşması yapan ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kalafat, “ZOKEV olarak Zonguldak’ın önünde duran önemli sorunlar için ortak aklı üretmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Zamanınızı almamak için tek tek saymayacağım. Bu çalışmaların sonuncusunu, geçtiğimiz mayıs ayında Çaycuma’da yaptık. Ülkenin en önde gelen bilim insanlarıyla Filyos Projesi’ni tartışıp, orada nasıl bir yeşil ekonomik dönüşüm yaratabiliriz sorusuna yanıt aradık. Elde ettiğimiz sonuçları da bugün elinize aldığınız kitapta yayımlayarak kamuoyunun dikkatine sunduk. Bir kentsel arayışın sonucu olarak ortaya çıkan bu kitabın ilgili çevrelerce, en azından tartışmaların başlangıcı olarak kabul edilmesini diliyor, başta bildiri sunan hocalarım ve yönetim kurulumuzdaki değerli arkadaşlarım olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tip çalışmaların devam edeceğini bir kez daha yineliyorum” dedi.

'İLK ADIMIMIZI ATTIK' 

Kalafat konuşmasında, “Bu yıl ilk kez eğitim ve kültür ödülü veriyoruz. Yönetim kurulunda öteden beri konuştuğumuz ancak ihmal ettiğimiz bir konuydu. Bu yıl, gerçekten çok yerinde tercihler de yaparak, ZOKEV açısından gelenekselleştireceğimiz bir çalışmanın ilk adımını attık" dedi.

'ŞİİRLERİM NEDENİYLE İHRAÇ EDİLDİM'

İlk ödül “kültür” alanında Salim Çalık’a verildi. Çalık, “Maden kültürünü yaşatmaya, onların sorunlarını duyurmaya çalışan yazılarım, şiirlerim nedeniyle ihraç edildim. Bunlardan hiçbir zaman gocunmadım, hiçbir zaman pişman olmadım. Ömrümün hiçbir döneminde hiç kimseden ödül beklemedim. Fakat bu ödül benim için çok önemli. Belki de ömrümde alacağım tek ödül olarak da kalacak. Benim için çok önemli, çünkü yaşam pratiğime dayalı olarak verildi. Bizi ihraç edenler bize boyun eğdiremezler. Ben yine şiirlerimi yazmaya devam edeceğim. Yine bu kentin kültürüne, değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğim” dedi.

'ÇALIŞMALARIMIZ ODAKLARI SARSTI'

2017 Eğitim Ödülü'ne İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan değer bulundu. Akyol, şayet 15 Temmuz darbe girişimi başarıyla sonuçlandıysa yine ihraç edileceğini söyleyerek, “Yaptığımız çalışmalar bir takım odakları sarstı. Bu nedenle ihraç edildik. Bizler laik ve bilimsel eğitimi savunduğumuz için ihraç edildik. Şunu biliyoruz ki mutlaka geri döneceğiz. ZOKEV Zonguldak’ın yüz akı. Bize verilen bu ödülün yükü çok ağır. Artık daha çok çalışacağız ve ZOKEV’in yüzünü kara çıkarmayacağız. Bu ödülü kızım için, eşim için, dönmemizi bekleyen öğrencilerimiz için, ihraç olan tüm Eğitim Sen’liler ve KESK üyeleri için alıyorum” dedi.

Ödülün bir diğer sahibi Günsan, “Bu ödülün bizlerle birlikte, bu ülkede laik, demokratik, bilimsel eğitim için mücadele insanlara da verildi. Yine bu ödül bizlerle birlikte ihraç edilen kamu emekçilerine, işçilere verildiğini biliyorum. Bizlerle dayanışan bu kadar güzel insan varken hiçbir zaman bizim boynumuzu bükemezler” dedi.

Tören, kitap ve ödüller üzerine yapılan sohbetle sona erdi.