Çocuk istismarından 52 yıl ceza alınca bayıldı

İzmir'de bir çocuğa istismarda bulunan kişilere hapis cezası verildi. Sanıklardan N.S., bayıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de sosyal medya üzerinden tanıştığı çocuğu, kendisine gönderdiği müstehcen fotoğraflarla tehdit edip cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanık C.K.'ye 132 yıl 6 ay hapis cezası verildi. C.K.'nin arkadaşları olan ve aynı yöntemle cinsel istismarda bulunmakla suçlanan Y.Ç. 39 yıl, N.S. ise 52 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kayınvalidesini öldürmekten de tutuklu bulunan sanık Nazif Sert, kararı duyunca duruşma salonunda baygınlık geçirdi.

İzmir'de 4 yıl önce 14 yaşında olan E.A. iddiaya göre, fotoğraflarını gönderdi. C.K. ise fotoğrafları başkalarına ve ailesine göndereceği tehdidiyle E.A.'ya cinsel istismarda bulundu. Şantajlarını sürdüren C.K.'nin arkadaşları Y.Ç ile N.S. de aynı yöntemi kullanarak, 2016 yılının Mayıs ve Haziran aylarında çocuğa cinsel istismarda bulundu.

E.A., polise giderek olayı anlattı. E.A.'nın ailesinin de şikâyetçi olmasıyla 3 şüpheli, polisin tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı, haklarında dava açıldı.

'KABUL EDİYORUM'

İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına tutuklu sanıklar ve avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen katıldı. Tutuklu sanıklardan C.K., E.A. ile istismarı itiraf ederken, "Ben sadece 2014 yılında E.A. ile ilişkiye girdiğimi kabul ediyorum. E.A.'nın yaşının da büyük olduğunu düşündüm. 2016 yılındaki suçlamaları ise kabul etmiyorum" dedi.

'KAYINVALİDEMİ ÖLDÜRDÜM, BU SUÇU DA İŞLESEYDİM SÖYLERDİM'

Diğer tutuklu sanık Yılmaz Çelik ise "Böyle bir suçtan yargılandığım için utanç duyuyorum. Bu suçu işlediğime dair hiçbir delil yok" diye konuştu. Daha önce cinayet işlediğini, ancak E.A.'ya karşı bir eyleminin olmadığını iddia eden ve başka suçtan tutuklu bulunan sanık Nazif Sert de "Ben böyle bir suç işlemedim. Kabul etmiyorum. Ben daha önce kayınvalidemi öldürdüm. Bu suçu da işleseydim işlediğimi söylerdim" diyerek beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, "tehdit ve şantajla cinsel istismarda bulundukları" gerekçesiyle sanıklardan C.K.'ye 132 yıl 6 ay, Y.Ç'ye 39 yıl, N.S.'ye ise 52 yıl hapis cezası verdi. Kararın açıklanmasının ardından sanıklardan N.S. duruşma salonunda bayıldı. (İZMİR/DHA)