Ameliyatta unutulan iğne 18 yıl sonra çıkartıldı

Manisa'da yaşayan Meltem Cansız, 3 yaşında bademcik ameliyatı oldu. Kırılan dikişi iğnesi Cansız'ın boğazında unutuldu. Cansız'ın boğazındaki iğne 18 yıl sonra alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa'nın Soma ilçesinde yaşayan Meltem Cansız'ın 3 yaşındayken geçirdiği bademcik ameliyatı sırasında kırılan iğnenin, 18 yıl sonra boğazında olduğu fark edildi. İğnenin alınması için ameliyatı yapan doktor Çağlar Çallı, "Hastamız 18 yıldır boğazında iğneyle yaşıyordu. Çıkartma esnasında kırılabilirdi. Şah damarına yakın olması nedeniyle de çok riskli bir ameliyattı. Başarılı bir operasyonla çıkarttık" dedi.

Soma'da yaşayan Meltem Cansız, 1999 yılında bademcik şikayeti nedeniyle Soma Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan kontrolün ardından Cansız'ın ameliyat edilmesine karar verildi. Ameliyat sırasında ise dikiş atıldığı sırada iğne kırıldı.

Kırılan iğne parçası Cansız'ın boğazında unutulurken, 14 yaşındayken boğazındaki ağrıların artması üzerine gittiği üniversite hastanesinde MR çektirmek için makineye girdiğinde MR çekilemedi. Tekrar tekrar denenmesine rağmen MR çekilemeyince doktorlar o bölgede metal bir parçanın olabileceği ihtimali üzerinde durarak Cansız'ı röntgen filmine yönlendirdi.

Çekilen röntgen filminde 3 yaşındayken olduğu ameliyatta unutulduğu anlaşılan iğne parçasına rastlandı. Doktorlar iğnenin şah damarına yakın olduğunu söyledi.

'ŞAH DAMARINA YAKIN OLMASINDAN DOLAYI RİSKLİYDİ'

Şuan 21 yaşında olan ve lise öğreniminden sonra sağlık sorunları nedeniyle üniversiteye hazırlanamayan Meltem Cansız, İzmir'de özel bir hastanede geçirdiği ameliyatla iğneden kurtuldu. Ameliyatı gerçekleştiren Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Çağlar Çallı, iğnenin şah damarına çok yakın olması nedeniyle riskli bir operasyon gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Tabii ki riskli bir durum. Bademcik ameliyatı sırasında kırılan iğnenin orada kalmış. Daha öncede söylendiği üzere iğnenin olduğu bölgenin şah damarına yakın olmasından dolayı riskli bir ameliyattı. Bunlara zarar vermeden çıkartmak lazım. Riskin farkında olarak ameliyata başladık. Bizi zorlayan ve terleten bir ameliyat oldu. Ameliyat sırasında iğneyi alırken, parçalamadan iğneyi almak ve diğer damarlara organlara zarar vermemek için çalıştık. Sonuçta 18 yıldır orada duran bir metal parçasına dokunduğumuzda tuz buz olabilirdi. Vücudun sağlam dokularına zarar vermeden iğneyi bulduk. Başarılı bir ameliyat oldu ve iğneyi tek parça çıkardık. Hastamız da biz de mutluyuz."

İLK AMELİYATTA İĞNE ALINAMADI

Boğazındaki iğneyle geçen 18 yılını anlatan Meltem Cansız, "İğneden dolayı 11 yıl sonra kulak rahatsızlığım ortaya çıktı. Kafamın sağ tarafı ağrımaya başladı. Doktora gittik, hiçbir şey olmadığını söylediler. Sonrasında beni MR çekilmek üzere Akhisar'a yönlendirdiler. Ancak iğneden dolayı bir türlü MR çekemediler. Sonra doktorumuz röntgene yönlendirdi" dedi.

İğnenin röntgen fark edildiğini söyleyen Cansız, şöyle devam etti:

"Bunun fark edilmesi üzerine Ege Üniversitesi'ne sevk edildim. Burada doktorlar bu ameliyatı yapabileceklerini ancak riskinin çok olduğunu söyledi. Biz yine de kabul ettik. 1,5 saatlik ameliyat geçirdim fakat doktorlar iğneyi bulmadı. 2 sene kadar araştırma yaptık. Birçok hastanelerle görüştük. Ancak ayağımda bir rahatsızlık meydana geldi. Ayağım için Ege Üniversitesi'ne gittik. Tekrardan beni ameliyat eden doktorumla görüştüm. 'Seni ben ameliyat ettim, tekrardan buna kalkışamam' dedi. MR'a da giremezsin dediler. Yaşanan bu olumsuzların ardından yaptığımız araştırmalar neticesinde en son İzmir'de özel bir hastaneye gittik. Oradaki doktorum Çağlar Çallı bey bana 'bu iğneyi alacağız' dedi. O umutla tekrar ameliyat masasına yattım. Ameliyat sorası kendime geldiğimde doktorum iğneden kurtulduğumu söyledi ve şükürler olsun artık sağlığıma kavuştum." (İZMİR/DHA)