Edirne'de okullar tatil edildi

Edirne'de kar yağışı nedeniyle okullar tatile edildi. Trakya Üniversitesi eğitime ara verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne'de akşam saatlerinde başlayan yağışın ardından, kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Araçlar, ilerlemekte zorlanırken, karayolları ve belediye ekipleri, yollarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı.

Meteoroloji verilerine göre gece boyunca devam etmesi beklenen kar yağışı nedeniyle kentte yaşayanların dikkatli olmaları istendi. Trafik polisleri de ulaşımın yoğun olduğu caddelerde önlem alarak sürücüleri uyardı.

Edirne Valiliği, kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Valilik duyurusunda "İlimizde yaşanan yoğun kar yağışı ve muhtemel buzlanma nedeniyle il merkezinde ve tüm ilçelerimizde bulunan resmi-özel ilk ve orta dereceli okullarımız 27 şubat Salı günü (1 gün) valilik kararı ile tatil edilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personel de 27/02/2018 tarihinde izinli sayılacaktır" denildi.

Valiliğin açıklamasından sonra Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Tabakoğlu açıklamasında, "Trakya Üniversitesi Senatosu'nun kararı ile kötü hava şartları nedeniyle 27 Şubat 2018 tarihinde 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Öğrencilerimize duyurulur" ifadelerine yer verdi. (EDİRNE/DHA)