Maltepe'de yangın: Can pazarı yaşandı

İstanbul Maltepe'de 5 katlı bir binanın giriş katındaki iş yerinde yangın çıktı. Giriş katındaki işyeri alev alev yanan binadakiler çocuklarını kucaklayarak kendilerini dışarı attı. Mahsur kalanları ise itfaiye kurtardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Maltepe'de bulunan Fındıklı Mahallesi Hancıoğlu Caddesi’nde bulunan 5 katlı binanın giriş katındaki marketteki yangın saat 07.30 sıralarında çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Alev alev yanan iş yerine müdahale için çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi.

DUMAN VE ALEVLERİN ARASINDAN ÇIKTILAR

Yangına uykuda yakalanan bina sakinleri zor anlar yaşadı. Üst katlarda mahsur kalanları kurtarmak için itfaiye ekipleri seferler oldu. Bazı kişiler kendi imkanlarıyla dışarı çıktı, ancak üst katlarda oturanları itfaiye pencere ve balkonlara uzattığı merdivenle kurtardı.

BÜYÜK PANİK YAŞANDI

Dumandan etkilenen çok sayıda kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan bina sakinlerinin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Binada mahsur kalanlar itfaiyenin merdiven aracıyla kurtarıldı. Yangında iş yeri kullanılmaz hale gelirken binadan çıkan bazı çocukların oyuncaklarının kucaklarında olduğu görüldü. (İSTANBUL/DHA)