Amedspor’un Ramazan Abê’si de işsiz kaldı

Amedspor Direniş Taraftar Derneği Başkanı Ramazan Tugay, 16 yıldır taşeron işçi olarak çalıştığı hastanedeki işinden çıkarıldı. İşten çıkarılmasına gerekçe olarak güvenlik soruşturmasından geçemediğinin gösterildiğini belirten Tugay, kararın siyasi olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Amedspor taraftarı olsun olmasın, Diyarbakır’da futbolla ilgilenen herkes tanır Ramazan Tugay’ı. Çünkü, kendi değişiyle, 40 yıldır futbolun, sporun içinde yer alan bir isimdir. Amedspor Direniş Taraftar Derneği Başkanı olarak da Amedspor’a hizmet veren Tugay’ı birçok kişi tribündeki amigo performansıyla tanıyor.

Ramazan Tugay’ın Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde taşeron işçi olarak çalıştığını ise çok kimse bilmezdi. Ancak 2 Nisan’da işlerine son verilen taşeron işçilerin arasında ismi yer alınca herkes bunun farkına vardı. Ramazan Tugay da binlerce işçi gibi kadrolu çalışmayı beklerken güvenlik soruşturmasından geçememiş ve işine son verilmişti.

İşten çıkarılmasıyla ilgili konuştuğumuz Tugay, “Benim kanım kimseninkinden daha kırmızı değildir. Binlerce arkadaşımızı işten çıkardılar. Ben de onlardan biri oldum” dedi.

'PERSONEL ŞEFİYDİM, YILDIRMAK İÇİN ÇÖP TOPLATTILAR'

Yaklaşık 16 yıldır Devlet Hastanesi’nde çalıştığını belirten Tugay, hastanede çalışırken de ayrımcılığa uğradığını dile getirdi. Tugay, hastanede kendisine yönelik mobbingi şöyle anlattı: “Bir dönem hastanede personel şefi olarak çalıştım. Daha sonra beni yıldırmak için çeşitli birimlere verdiler. Önce steril odasına, ardından çarşaf odasına verdiler. En sonunda çöpleri toplattılar, mıntıka temizliği yaptırdılar. Bütün bunlar siyasi düşüncelerim nedeniyle oldu. Bunu biliyordum ama işimi yapmaya devam ettim. Çünkü evde 5 çocuğum vardı.”

Güvenlik soruşturması başlatılmadan önce kadrolu çalışmak isteyenlere önceki haklarından feragat ettiklerini gösteren bir belgenin imzalatıldığını aktaran Tugay, “Bunu imzaladık çünkü bizi iki arada bıraktılar. Kadrolu olabilmek için ya imzalayacaktık ya da işimizden olacaktık. İmzaladık ve şimdi işten çıkardılar bizi. Güvenlik soruşturmasından geçememişim ve 30-40 bin liralık tazminatımı da alamayacağım. Bunun neresinde hukuk var, adalet var” şeklinde konuştu.

‘ÖZGÜR BİR ÜLKEDE YAŞIYOR OLSAYDIK BU OLMAZDI’

İşten çıkarıldıktan sonra savcılığa gittiğini belirten Tugay, “Savcılığa gittim, sabıka kaydımı aldım. Hakkımda hiçbir şey yok. Bugüne kadar hakkımda açılmış bir soruşturma yok, karakola bile çağrılmamışım. Peki, güvenlik soruşturmasını neden geçemedim? Siyasi nedenlerle olduğuna inanıyorum. AKP’li olmayan herkesi işten çıkarıyorlar. Bu siyasi soykırımın bir çeşididir” dedi.

“Eğer özgür bir ülkede yaşıyor olsaydık siyasi görüşleri nedeniyle insanlar işten çıkarılmaz, açlığa mahkum edilmezdi” diyen Ramazan Tugay, şunları söyledi: “Ben HDP’li olduğumu hiç gizlemedim. Kimse beni HDP’li olayım diye kandırmadı, inandığım için HDP’li oldum. Bundan gurur duyuyorum. HDP’li olduğum için beni işten çıkaranlar utansın.”

SİMİT SATARIM

Hırsızlık yapmadığını, yüz kızartıcı bir suç işlemediğini ifade eden Tugay, “Ne bankada param var ne de başka bir mal varlığım. Bağlar’da bir evim var sadece. Emeğiyle geçinen bir insanım, bunu elimden aldılar” dedi.

Eşinin ve çocuklarının da çalışmadığını söyleyen Ramazan Tugay, “Bundan sonra ne yapacaksın?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Yaklaşık 3 yıldır devam eden baskının sonunda işten çıkardılar. Bundan sonra simit satarım, yine ailemi geçindiririm. Kul hakkını yiyenler nasıl ifade verecekler? Vicdanları nasıl iyi olacak? Onlar bunu düşünsün.”