Sivil toplum gönüllüleri Ankara’da buluşuyor

Sivil Düşün, Avrupa’dan ve Türkiye’den sivil toplum gönüllülerini "Sivil Toplum Forumu"nda bir araya getiriyor. Etkinliğin adresi ise ODTÜ Vişnelik Sosyal Tesisleri...

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Sivil Düşün AB Programı 2’nci Sivil Toplum Forumu 25-26 Nisan tarihlerinde Ankara’da “Gönüllülük” temasıyla düzenleniyor.

6 ülke ve Türkiye’nin 62 şehrinden 200’e yakın katılımcının ağırlanacağı toplantıda gönüllüler, Türkiye ve Avrupa’dan sivil toplum örgütleri ve kamu kurumu temsilcileri bir araya gelecek. Etkinliğin adresi ise ODTÜ Vişnelik Sosyal Tesisleri...

 

AVRUPA’NIN ÖNDE GELEN GÖNÜLLÜLÜK ÖRGÜTLERİ KATILIYOR

İlki 4-5 Temmuz 2017 tarihlerinde “Hak Temelli Çalışmalarda Yaratıcı Yöntemler” başlığıyla organize edilen Sivil Düşün forumlarının ikincisi “gönüllülük” temasıyla gerçekleşecek. Forum, Sivil Toplum Forumu, Avrupa Gönüllü Merkezi (CEV), France Bénévolat, İtalya Gönüllü Merkezleri Platformu gibi Avrupa’nın önde gelen gönüllülük örgütlerinden temsilcilerin katılımıyla yapılacak. Forum’da ayrıca Türkiye’den taban örgütleri ve Birleşmiş Milletler Gönüllü Programı, Toplum Gönüllüleri Vakfı, TEMA, Türk Kızılayı gibi gönüllülük alanında uzun yıllardır çalışmalar yürüten örgütlerin bir arada paylaşımda bulunacağı oturumlar da yer alacak.

GÖNÜLLÜLÜK ÜZERİNE ATÖLYELER DÜZENLENECEK

İki gün sürecek etkinliğin sabah bölümlerinde gönüllülük alanında örgütlenme modelleri, hak temelli çalışmalarda gönüllülük, gönüllü yönetimi ve çevrimiçi gönüllülük başlıklarında oturumlar düzenlenecek. Öğleden sonraki bölümlerinde ise gönüllülük alanına dair birçok alt başlıkta eş zamanlı atölyelere yer verilecek. Toplantıda gerçekleşecek oturumların bir bölümü Sivil Düşün Facebook sayfasından canlı olarak yayınlanacak. (DUVAR)