Flormar'dan açıklama

Flormar, işten çıkarmalarla ilgili açıklama yaptığı açıklamada Petrol-İş'in yetkisinin olmadığını açıkladı. Petrol-İş sendikası mevzuata uygun olarak ellerinde olumlu yetki tespiti bulunduğunu belirtiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ünlü kozmetik firması Flormar, Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki fabrikada çalışan çoğu kadın 115 işçiyi Petrol-İş Sendikası’nda örgütlenmeye başladıktan sonra işten çıkardı. İşçilerin fabrika önündeki eylemleri devam ediyor.

'HUKUKİ SÜREÇ BULUNMAKTADIR'

Kosan Kozmetik, yaptığı açıklamada Petrol-İş'in gerekli şartları sağlamadığını ve yasal olmayan yollara başvurduğunu iddia etti. Açıklamada, "Yetki belgesi alınmamış olmasına rağmen, geride bıraktığımız 3 hafta boyunca, bazı kişilerin Türkiye Cumhuriyeti İş Kanununa aykırı biçimde iş durdurma, işyerini işgal etme, üretimi durdurma, iş başında olan çalışanları yasa dışı eyleme teşvik etme ve hatta şiddet kullanma gibi girişimleri ile karşı karşıya kaldık" ifadeleri yer aldı.

'YETKİ BİZDE'

Flormar'ın bu açıklamasının yanı sıra Petrol-İş sendikası mevzuata uygun olarak ellerinde olumlu yetki tespiti bulunduğunu belirtiyor.

İŞ HUKUKU MEVZUATI

Mevzuata göre bir işyerinde yasanın aradığı sayıda, yüzde 50 (işyeri) veya yüzde 40 (işletme) +1 üyeyi yapan sendika Bakanlığa yetki tespiti talebi ile başvurur. Bakanlık bu başvuruya olumlu veya olumsuz cevap verir. Buna "yetki tespiti" denir. Olumlu yetki tespitine karşı karşı işverenin, olumsuz yetki tespitine karşı sendikanın 6 iş günü içerisinde iş mahkemesine itiraz hakkı vardır. İtiraz edilmemesi veya itirazı ele alan davanın sendika lehine sonuçlanıp kesinleşmesinden sonra; sendikaya yetki belgesi verilir.

Aslıhan Gürbüz’den Flormar’a sorular: İşçilerinizi sendikaya üye oldukları için mi çıkardınız?Aslıhan Gürbüz’den Flormar’a sorular: İşçilerinizi sendikaya üye oldukları için mi çıkardınız?

Etiketler eylem işçi flormar