Dekandan gazeteciye dava

Gazeteci Özyol'a dekan eleştirisine dava açıldı. Özyol, "Davanın açılması hukuka aykırı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci İdris Özyol, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Ahmet Ayhan'ı Facebook'ta eleştirdiği için hakkında ceza davası açıldı. Özyol, gazeteci olarak eleştirme hakkı olduğunu ve gazetecilik eğitimden de sorumlu olduğunu söyledi. Özyol, "Bize artık gazeteciliği yaptıramaz hale getirdiler" sözleriyle açılan davaya tepki gösterdi.

'TDK'DE DE ELEŞTİRİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKIYOR'

Yapılan suç duyurusunun ardından karakolda ifade veren İdris Özyol, şikayet üzerine hakkında dava açıldığını bugün öğrendiğini söyledi. Kasım ayında görülecek duruşmaya tepki gösteren Özyol söz konusu eleştiri yazısını şöyle anlatıyor:

"Dekan derslerinde iktidar propagandası yaptığı için öğrenciler kendisini eleştiriyor. Dekan da kendisini eleştiren öğrencileri dersten atıyor. Öğrenciler bana bunu anlattılar. Ben de Facebook hesabımdan 'Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Ahmet Ayhan derslerinde iktidar propagandası yapıyor. Kendisini eleştiren öğrencileri de dersten atıyor. Gazetecilik eğitiminin geldiği çapsızlığa bakın' diye bir paylaşım yaptım. Dekan bu paylaşımdan sonra hakkımda suç duyurusunda bulundu. Dekan, şikayet dilekçesinde 'çapsız ve beceriksiz' sözcüğünün Türk Dil Kurumu'ndaki anlamını da yazmış. TDK'de de eleştiri olduğu ortaya çıkıyor zaten."

'YAZMAYA, KONUŞMAYA, ELEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

"Gazetecilik mesleğini yapılmaz hale getirdiler" diyen Özyol açılan davaya şöyle tepki gösterdi: "30 yıllık gazeteciyim. Gazetecilik eğitiminden de sorumluyum. Dolayısıyla bir İletişim Fakültesi Dekanını eleştirebilirim. Bu dava gazeteciliğin, yazmamızın ve konuşmamızın istenmediğini gösteriyor. Bu davanın açılması hukuka aykırı. Savcılığın takipsizlik kararı vermesi gerekiyordu. Ama ne olursa olsun yazmaya, konuşmaya, eleştirmeye devam edeceğiz."