Tekirdağ’da bir dere daha kırmızı ve siyah renkte akmaya başladı

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde bulunan Kamara Deresi kızıl ve siyah renkte akmaya başladı. Yapılan incelemelerde dereye zehirli atık su hattı bağlandığı belirlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde, Kamara Dere Mahallesi'nden geçen dere son birkaç gün içinde kirlenip zaman zaman kızıl zaman zaman da siyah renge bürünüp akmaya başladı.

Döküldüğü Marmara Denizi'ni de kirleten Kamara Deresi'nin kirliliğinden tedirgin olan mahalle sakinlerinin ihbarda bulunması üzerine sudan numuneler alındı. Kirliliğin kaynağını araştıran ekipler, toprak altından gelen ancak hangi firmadan geldiği henüz tespit edilemeyen borudan akan ve zehirli olduğu düşünülen atık su hattını ulaştı.

Marmara Ereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Atilla Olgaç, "Derenin doğduğu yerde araştırmalar yapıldı. Hala bu atıkların nereden geldiği tam tespit edilemedi. Bizim ilçemiz tarım ve turizm kentidir. İlçemizde yapılması düşünülen düz cam fabrikası, termik santraller bunlara belediyemiz ve halkla beraber göğüs gerdik. Ama hala burada sanayi kurulması için planlar yapılıyor. Daha buraya ağır sanayi gelmeden derelerimiz bu şekilde kirleniyorsa ilerde daha neler olacak onları sizlere bırakıyorum. Biz ilçemizi seviyoruz. İlçemiz tarım, turizm ve balıkçı kentidir. Lütfen sesimize kulak verin. İlgili mercilerin bu atıkların nereden geldiğini derhal bulup cezai işlemleri yapmalarını bekliyoruz" dedi.

ÇORLU DERESİ DE KIRMIZI VE PEMBE AKMIŞTI

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde de Çorlu Deresi, bir hafta 'kırmızı ve pembe' akmaya başlamıştı. Derenin kirliliğine bölgede bulunan bir geri dönüşüm tesisinin neden olduğu belirlenmiş ve tesisin faaliyetleri durdurulmuştu. (TEKİRDAĞ-DHA)