'Arazi Toplulaştırma'ya tepki: Kimse memnun kalmamıştır

Çorum'da Güney Köyü halkı 'Arazi Toplulaştırma Projesi'ne karşı çıkıyor. Köylüler Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve milletvekillerinden yardım istedi.

Google Haberlere Abone ol

Elvan Yılmaz

ÇORUM - Çorum'da uygulanacak 'Arazi Toplulaştırma Projesi'nde yer alan Güney Köyü halkı projenin köyde vahim sonuçlar yaratabileceğini belirterek yardım istedi. Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve milletvekillerine seslenen köylüler, "Bu projeyle arazi kavgaları hatta cinayetler işlenebileceği kanaatindeyiz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde köy halkı Düvenci Ovası'nda başlatılan toplulaştırma projesinde olan tarlaların projeden çıkartılması için "Arazi Toplulaştırmasına Hayır" kampanyası başlatmıştı. Kampanya için toplanan imzalar Devlet Su İşleri'ne teslim edildi.

'BİZ HALİMİZDEN MEMNUNUZ'

Köylerinde arazi toplulaştırma projesini istemeyen halk, "Biz topraklarımızı toplulaştırmak istemiyoruz. Yıllardır kendimize ait tarlaları ekip biçtik. Mahsulümüz ne çıktıysa onu kabullendik. Ama bu projeyle kime ne düşeceği belli değil. Tarlalarımız zaten o kadar büyük değil, her biri küçük parçalar halindedir. Biz halimizden oldukça memnunuz. Sayın valimiz ve milletvekillerimiz sesimize kulak verin. Biz bu projeyi köyümüzde istemiyoruz. İstemediğimiz halde bu projenin uygulanacak olması bizleri zor duruma düşürecektir" diye ifade ettiler.

'KÖYÜMÜZE DAHA VAHİM SONUÇLAR DOĞURACAK'

Toplulaştırmanın iptali için Devlet Su İşleri'ne köy muhtarı Dursun Havyar tarafından yazılan dilekçede, "Çorum ili merkez Güney köyü halkı adına arazi toplulaştırması altında yapılacak olan hizmetten köyümüzde kimse memnun kalmamıştır ve imza toplayarak bu işin sonlanmasını talep ediyoruz. Bu işin köyümüze vahim sonuçlar doğuracağı kesindir. Arazi kavgaları hatta cinayetleri olabileceği kanaatindeyiz. Köyümüzün yüzde 99'u aynı görüştedir" denildi.