Avusturya'da yaşayan Trabzonlunun 'plaka sevdası'

Avusturya'da yaşayan Mustafa Kantarcı, aracına AK Parti'yi simgeleyen harflerin olduğu 'KI AKP 61'yazılı özel plakayı aldı. Avusturya makamları, 6 ay sonra siyasi olduğu gerekçesiyle plakayı iptal etti. Kantarcı, olayı yargıya taşıdı ve sökülen özel plakasının iade edilmesine karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 1973 yılında Trabzon'un Akçaabat ilçesinden çalışmak üzere gittiği Avusturya'ya yerleşen Mustafa Kantarcı, emekli olduktan sonra 2016 yılında bir araç satın aldı.

Satın aldığı aracına AK Parti'yi simgeleyen harfler ile memleketini simgeleyen rakamların yazılı olduğu 'KI AKP 61' özel plakasını aldı. Avusturya makamları, 6 ay sonra Kantarcı'ya gönderdiği yazıda siyasi olduğu gerekçesiyle plakanın iptal edildiğini bildirdi.

PLAKAYI GERİ ALAN KANTARCI MEMLEKETİNİ ZİYARETE GELDİ

İtirazlarından sonuç alamayan Kantarcı, plakayı sökmek zorunda kaldı. Aracına başka bir plaka verilen Kantarcı, olayı yargıya taşıdı. Avusturya yargısı, sökülen özel plakanın Kantarcı'ya iade edilmesine karar verdi. Kantarcı, geri aldığı plakasını yeniden otomobiline taktıktan sonra memleketine geldi.

'AKRABALARIM 'PLAKAYI GERİ VER, BAŞINA BİR ŞEY GELİR' DEDİLER'

Bir süre sonra yeniden Avusturya'ya dönecek olan Mustafa Kantarcı, "AK Parti'ye sempatim olduğundan dolayı parti ve memleketimi simgeleyen özel plaka aldım. Plaka siyasi olduğu gerekçesiyle geri alındı. Dava açtım, sonunda plakamı geri aldım. Bazı baskılar görüyorum. Akrabalarım bana 'plakayı geri ver, başını bir şey gelir' dediler. Ama ben kararlıyım, vermeyeceğim" dedi.