TCDD'nin başıboş bıraktığı cıvataları toplayınca tutuklandılar

Menemen'de TCDD'nin raylardaki bakım ve onarım işlemlerinden arta kalan paslı, kırık cıvataları topladıkları için 2 geri dönüşüm işçisi hırsızlık suçlamasıyla tutuklanırken, 4'ü de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Devam eden İZBAN grevi nedeniyle bir süre kullanılmayan demiryolu hatları için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 3. Bölge Müdürlüğü raylarda bakım-onarım işlemleri başlattı. Bu işlemler sırasında raylardaki metal cıvatalar değiştirilerek yerlerine yenileri takıldı. Çıkan eski cıvatalar ise bakım ekipleri tarafından yol kenarlarında bırakıldı.

Evrensel'den Metehan Ud'un haberine göre, Menemen güzergahında yapılan bakım işlemlerinin üzerinden günler geçmesine rağmen söz konusu cıvatalar TCDD tarafından toplanmadı. Paslı kırık cıvataların terk edildiği düşünen geri dönüşüm işçileri toplayıp hurdacılara sattılar.

Bu sırada bir sinyalizasyon cihazı çalınınca TCDD durumu polise bildirdi. Bunun üzerine başlatılan soruşturmada, Menemen'de hurdacılara malzeme veren geri dönüşüm işçileri gözaltına alındı. Dün gözaltına alınan iki geri dönüşüm işçisi mahkemece tutuklanırken, bugün de dört geri dönüşüm işçisi adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı serbest bırakıldı. Gözaltına alınan bir hurdacının da kamyonuna el konuldu.

'HIRSIZLIK KASTIMIZ YOKTU'

Geri dönüşüm işçileri emniyetteki ve savcılıktaki ifadelerinde cıvataların bir haftadır alınmadığı için topladıklarını hırsızlık gibi bir kasıtlarının olmadığını dile getirdiler. Hatta, cıvataların otların arasından topladıklarını belirttiler.

Evrensel'e bilgi veren bir avukat “TCDD yetkilileri arkadan başka bir ekibin toplayacağını söylüyor ama kimsenin gelip gittiği olmamış. TCDD'nin bir zararı yok, geri dönüşüm işçileri toplayınca kıymete binmiş. Herhalde sinyalizasyon aleti çalınmamış olsa bu sorun yaşanmayacaktı. Burada önemli olan terk ediliş şeklidir. Vicdanen zorlayıcı bir durum söz konusu. Gözaltına alınanlar ise herhangi bir sabıkası yoktu” diye konuştu.