'Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir' buluşması gerçekleşti

"Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir" buluşması yapıldı. Buluşmada "erkeklerin öldüren sevgisi" ve "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapılması planlanan grev gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Alsancak Havagazı Gençlik Merkezi'nde toplanan İzmirli kadınlar ikincisini düzenledikleri buluşmada mücadele yöntemlerini konuştu. Kadınların gündeminde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bir kadın grevi yaratma imkanı ve 14 Şubat Sevgililer Günü'nde "öldüren sevgiyi protestoyla teşhir etmek" vardı.

"Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir" adına konuşan Deniz Uslu ‘’5- 6 Ocak'ta İstanbul'da gerçekleştirilen Türkiye kadın buluşması hepimiz için bir enerji yaratmıştı. Türkiye'de kadın mücadelesini daha fazla yükseltmek, ortak sorunlarımıza karşı yan yana iradesini gerçekleştirebilmek için İzmir'de bu mücadele olanaklarını konuşmak için bir start verdik’’ dedi.

ERKEKLERİN KADINLARI ‘SEVGİ’ ADI ALTINDA ÖLDÜRDÜĞÜ BİR DÖNEMDE YAŞIYORUZ

Bugünkü buluşmada, 14 Şubat'ta ticarileşen ve öldüren sevgiyi gündeme aldıklarını ifade eden Uslu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erkeklerin kadınları ‘sevgi’ adı altında öldürdüğü, şiddet uyguladığı bir dönemde yaşıyoruz. Sevgi aynı zamanda heteroseksizm ve sıkışmış bir şekilde para ilişkisine döndürülmüş vaziyette. Biz kadınlar yaşamlarımızı sarmalayan sevgi kıskacına aslında öldüren, aslında eşitsizliği besleyen bu duruma karşı 14 Şubat'ta neler yapabiliriz diye konuştuk. 8 Mart için dünya çapında da kadın grevi konuşuluyor, bu mücadeleye bu kadın grevine İzmir'den nasıl ses verebiliriz diye konuştuk. 8 Mart gününde eş zamanlı eylemler yapmayı ve aynı zamanda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü direnişini ve isyanının nasıl daha fazla yükseltebileceğimizi konuştuk. Mahallelere gitmeyi, ilçelerde etkinlikler yapmayı, mahkeme dava takiplerini artırmayı sosyal medyayı aktif kullanmayı ve kadınların hayatına dokunan her yerde kadın özgürlüğünü yükseltmeyi düşünüyoruz. Çünkü bizler biliyoruz ki yan yana gelmeleri arttırdığımız zaman bir şeyleri değiştirebiliriz. Birlikte olduğumuz zaman güçlenebilir ve değiştirecek gücü elde edebiliriz. O yüzden İzmir'de kadınlar birlikte güçlü demek için bugün bir start vermiş olduk. Önümüzdeki süreçte çalışmalarımızı yaygınlaştıracağız."