Diyarbakır'da böbrek nakli bekleyen hastadan organ bağışı

Diyarbakır'da bir diyaliz hastası organlarını bağışladı. Kalp hastası olan oğlu için ise yardım istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Diyarbakır'da diyaliz hastası 39 yaşındaki Ubeyddullah Tanrıverdi, farkındalık oluşturmak amacıyla organlarını bağışladı. Haftanın 3 günü diyalize giren Tanrıverdi, bir yandan kendi hastalığıyla mücadele ediyor diğer taraftan da kalp yetmezliği rahatsızlığı olan 5 yaşındaki oğlu Hamza'nın tedavisi için çaba gösteriyor.

Ubeydullah Tanrıverdi, hastalığı nedeniyle çalışamadığını, aldığı engelli maaşıyla ailesini geçindirmeye çalıştığını söyledi. Maddi ve manevi açıdan sıkıntı yaşadıklarını belirten Tanrıverdi'nin oğluna akciğer ve kalp nakli yapılması gerekiyor. Tanrıverdi, "Oğlumun acil ameliyat edilmesi gerekiyor. Bunun için yardım bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

OĞLUNUN TEDAVİSİ İÇİN YARDIM İSTİYOR

Eşi ve çocuğunun hastalığı nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını anlatan Tanrıverdi, yaptığı organ bağışı ile ilgili şunları söyledi:

"Organ bağışı beklerken kendi organlarımı bağışladım. Bana bir şey olursa kalbim, gözüm ve diğer organlarımın ihtiyacı olan hastalara umut olmasını istiyorum. Organ bağışı konuda herkes duyarlı olmalı. Binlerce insan organ nakli bekliyor. Bu insanlara umut ışığı olmak lazım. İnsan başına gelinceye kadar önemini anlamıyor. Ben de eskiden bilmiyordum. Başıma geldikten sonra organ bağışının ne kadar önemli olduğunu anladım."

Çocuğunun sağlıklı olmasını istediğini anlatan Tanrıverdi, "Oğlum okul çağına geldi ancak hasta olduğu için okula gidemeyecek. Hem o üzülecek hem biz üzüleceğiz. Onun tedavisi için yardım istiyoruz" diye konuştu. (DİYARBAKIR/AA)