Ankara'da KHK eylemi: 5 gözaltı

Ankara'da KHK’li Cemal Yıldırım kendisine destek veren 4 kişi ile birlikte gözaltına alındı. Gözaltına alınan 5 kişiye 330 TL para cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 5 gündür Ankara Sakarya Caddesi’nde oturma eylemi ve açlık grevi yapan KHK’li Cemal Yıldırım kendisine destek veren 4 kişi ile birlikte gözaltına alındı.

Yıldırım ve KHK ile ihraç edilen Veli Saçılık, Acun Karadağ, Alev Şahin ve Mahmut Konuk bir süre sonra serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 5 kişiye 330 TL para cezası verildi.

Saçılık gözaltına alınmalarıyla ilgili şunları söyledi:

“Gözaltına alınma nedenimiz KHK’li olmak, işimizi geri istemek. Bir de Ankara Sakarya Caddesi’nde bir bankta oturmak. Bu çok büyük suç. Ankara Valisi bankta oturmayı yasaklamış. Mülki amirin emrine aykırı davrandığımız için her birimize 330 TL para cezası verildi. Buradaki gerekçe amirin emrine uymamak. Biz memur değiliz. Bizim amirimiz yok. Biz memur değilken de bize emir veren yoktu. Biz halkın hizmetindeydik. Bunlarla bizi yıldıramazsınız. Bunlarla ne kadar zalim ne kadar kötü olduğunuzu kanıtlarsınız. Yaptığınız şey yasadışı.” (DUVAR)